See on viga: Janar Talts on Derek Jacksonile otsa kukkunud, vastane saab kolm sekundit enne lõppu vabavisked ja toob nende abil omadele võidu.Foto: Aldo Luud
Korvpall
19. oktoober 2016, 10:22

Eurosarjale võimalikest valusaim algus: Tartu Ülikool kaotas Austria meistrile lõpusekunditel (1)

Meistrite liiga teises eelringis pudenenud Tartu Ülikooli korvpallimeeskond saab FIBA Europe Cupil võimaluse vigade paranduseks, kuid algus oli valusamatest valusam: kodus kaotati eeldatavale põhikonkurendile Oberwarti Gunnersile 77:78.

Vastane pääses kahel korral rohkem kui kümne punktiga ette ja Tartu tuli kahel korral järele. Kuid erinevalt nädal tagasi peetud kohtumisest kalli koduse konkurendi BC Kalev/Cramoga ei järgnenud eile happy end’i: viimasel minutil saadi Dominykas Milka ründelauast korvi lükatud palli järel küll juhtima, kuid kolm sekundit enne lõppu meelitas Derek Jackson Janar Taltsilt osavalt vea välja ja realiseeris mõlemad vabavisked. Gert Kullamäe oli kõik time out’id ära kasutanud, nõnda tuli pall mängu panna oma väljakupoolelt ja korralikku rünnakut ei tulnud.

„Meie lõpp oli halb, aga see oli kui terve mängu iseloomustuseks. Algus läks käest, kolmanda veerandi algus läks käest. Ja kui järele tulime, oli kõrvalt vaadates kogu aeg tunne, et see on punnitatud tagasitulek. Täna olid kõik asjaolud meie vastu, isegi kohtunikud. Nii valus, kui seda ka pole tunnistada, vääris vastane võitu rohkem,“ ohkas Kullamäe.

„Pete oli hea, tõstis mu üles. Minu viga,“ rääkis 18 punkti, 8 lauapalli ja 2 korvisööduga võõrustajate kasulikemaks mängijaks kerkinud Talts olukorra kohta, mis tõi Jacksonile vabavisked.

Tartu on juba mitu korda andnud alustuseks vastasele edu sisse. Milles asi? „Et rahval huvitavam oleks," muigas kogenud Talts kibedalt. „Meelega me seda ju ei tee. Kaitses oli suhtlemisvigu, rünnakul jäime vahelduva mees-mehe ja maa-ala kaitse vastu jänni. Teisel poolajal hakkasid visked paremini minema, kuid lõpp kehv, kõik kehv.“

Tartu jäi hakatuseks kuue minutiga taha 4:17, kuid kümmekond minutit hiljem näitas tabloo juba 32:32 – võrdsuseni aitas jõuda kolmestega mehitatud 14:2 spurt. Teise poolaja alguses oli tablool jälle kaotusseis, seekord „miinus 11“ ning taas võeti kaugvisete toel järele. Neid tabati lõpuks 31st 12, nopiti 18 ründelauda, aga nendest ei piisanud.

Taltsi toetasid Gert Dorbek 15 (kolmesed 7/5), Milka 12 ja Mandell Thomas 11 punktiga. Vastaste 78 punktist 68 tõi ameeriklastest leegionäride viisik… Järgmisel teisipäeval sõidab Tartu Prantsusmaale, kus kohtub alagrupi soosiku Pau-Lacq-Ortheziga.