Joseph Bouasse OmbiognoFoto: Twitter
Jalgpall
20. oktoober 2016, 15:51

IMELINE LUGU! Kahe aasta eest kodutuna tänavale jäänud poiss murrab end nüüd Euroopa tippjalgpalli (11)

Joseph Bouasse Ombiogno lugu ei ole nagu tavalise noore jalgpalluri oma, vaid sootuks keerulisem. Veel kaks aastat tagasi jäeti toona 16-aastane poiss hüljatuna tänavale, kuid juba täna treenib ta koos sellise superstaariga nagu Fransesco Totti. 

Joseph oli nagu üks paljudest tänapäeva pagulastest, kes kahe aasta eest Euroopasse parema elu peale otsustas pääseda. Kamerunist pärit noormehele lubas üks härrasmees vinget jalgpallikarjääri Itaalias. Kui poiss aga kokkulepitud kohta: Rooma rongijaama jõudis, polnud eelnimetatud tegelasest enam jälgegi.

16-aastane oli üksi ilma vanemateta ja täielikus teadmatuses. Õnneks leidis nooruk peavarju kohalikus pagulaskeskuses. Sealt alates hakkasid asjad ülesmäge minema. 

Poisi korjas üles Itaalia ainuke põgenikele mõeldud jalgpalliklubi Liberi Nantes. Seal hakkas Bouasse elust rõõmu tundma ja mõistis, et jalgpalli vastu on tal tõsine kirg. 

Juhuse või saatuse tahtel mängib Itaalia üks tippklubisid Roma selle sama eelnimetatud pagulasvõistkonnaga iga hooaja eel kontrollmänge. Seal õnnestuski Kamerunist pärit noormehele kolmekordse riigi meistri vaatevälja jääda.

2015. aastal kutsuti andekas poiss Roma meeskonna juurde, kus ta alustas treeninguid noortevõistkonnaga. Kui Bouasse sai tänavu 1. septembril täisealiseks, sõlmis ta meeskonnaga profilepingu. 

Lisaks on ta juba paar viimast kuud põhimeeskonna juures treeninud ning peatreener Luciano Spalletti usaldust võitmas. Märkimisväärne on ka see, et Bouasse otsese abistamise ja juhendamise on enda peale võtnud võistkonna üks kogenumaid Danielle De Rossi. 

Jalgpallispetsialistid on ründaja positsioonil tegutseva noormehe eeldustest vaimustuses. Mõned on isegi välja käinud, et juba lähiajal võiks temast saada legendaarse Fransesco Totti asendaja. 

Kaks aastat pärast seda, kui 16-aastasel poisil polnud sisuliselt mitte midagi, on võtmas elu pööret suunas, millest iga nooruk unistab.