Mõõgad välguvad: Irina Embrich poolfinaalmatšis Tatjana Logunovaga.Foto: Jörgen Norkroos
Vehklemine
22. oktoober 2016, 18:22

Irina Embrich poolfinaalist: kolm torget ja kõik oli teistpidi (2)

Irina Embrich pidi naiste epeevehklemise tuniiril Tallinna Mõõk leppima Eesti parimana kolmanda kohaga, ta kaotas poolfinaalis esimese asetusega venelannale Tatjana Logunovale 11:15.

Kiirelt kerge initsiatiivi haaranud Embrichile oli kõik helge teise vehklemiskolmandiku lõpuni, mil ta juhtis 8:6. Kolmanda perioodi esimese minuti järel oli aga seis juba 9:8 Logunova kasuks ning too ei andnud enam matši käest.

"Sain ühe torke sisse, siis teise ja kolmanda. Kolm torget ja kõik oli teistpidi," tõdes Embrich, kes pidi kaotusseisu jäädes muutuma aktiivsemaks, kuid see oli kui vesi vastase veskile. "Teame teineteist juba ei tea kui kaua ja niisugust hetke ta ootabki. Ta oli värskem ja vehkles viimast kolmandikku väga hästi."

Embrichi sõnul on pärast kaotust ikka kurb tunne, kuid üldiselt võttes ei saa kolmanda koha üle nuriseda. "Siin on esimene suur start pärast olümpiat. Kodune võistlus on ülejäänutega võrreldes teistsugune, rahvas elab sulle kaasa. Ma ei tohi liiga harva võistelda, siis kaob õige tunnetus. Olümpia toimus küll üle kahe kuu tagasi, kuid see paus polnud liiga pikk ja ma pole võistlustunnet kaotanud."

Embrich jõudis poolfinaali ülimalt kindlate võitudega, ise 15ni jõudes ei andnud ta enne Logunovat kellelegi teisele üle 8 torke.

Treener Anatoli Jasnov pakkus, et tema hoolealune väsis poolfinaali otsustavaks kolmandikuks, sest matši algus oli hea. "Iral on ammu käes teine noorus," naeris ta. "Aga Logunova on väga tugev vastane. Kaotusseisu jäädes tuli taktikat muuta ja ise ründama minna. Finaali pääsemisest jäi veidi puudu," rääkis Jasnov.