Katrina Lehis kodusel turniiril vehklemas.Foto: Toomas Tatar
Vehklemine
22. oktoober 2016, 18:41

Treener Nelis-Naukas: olen Lehise ja Paju vehklemisega rahul! (1)

"Katrina ise pole rahul. Nelli ka pole rahul. Aga mina olen rahul, sest tüdrukud pole viis kuud võistelnud!" hüüatas Tallinna Mõõgal vastavalt 11. ja 23. koha saanud Haapsalu vehklemispiigade Katrina Lehise ja Nelli Paju treener Helen Nelis-Naukas.

"Tulla siia mõttega kohe poodiumile jõuda oleks liiast. Pärast nii pikka pausi tuleb esmalt võistlustunnetus tagasi saada. Nad ei käinud EMil ega OMil, Katrina kukkus sellega ka maailma edetabelis 16 parema hulgast välja. See aga tähendab raskemat tabelit. Ta kohtus Tatjana Logunovaga juba kaheksandikfinaalis," rääkis juhendaja.

Lehis alustas turniiri kahe võimsa võiduga, kuid pidi seejärel tunnistama poolfinaalis ka Irina Embrichist jagu saanud ülikogenud venelanna 13:4 paremust. "Kui Katrina taha jäi ja pidi ründama hakkama, oli kõik. Täpselt sama pilt, mis Embrichil praegu," võrdles Nelis-Naukas poolfinaalmatši vaadates.

"Katrina vehkles oma taseme välja, hävingut polnud, üle oma varju ei hüppa. Hooaeg alles algab. Loodame, et see läheb eelmise hooaja kombel tõusvas joones.

Nelli on küll Katrinast ja Erika Kirpust paar aastat vanem, kuid ikkagi alles noor vehkleja. Rõhutan tüdrukutele alati, et tähtis on areneda samm-sammult."

Veel ühe oma õpilase Kristina Kuuse esinemist - kaotus põhiturniiri esimeses ringis - kommenteerides märkis Nelis-Naukas, et seoses eilse elektrikatkestusega keerati ajakava pea peale ning hoolealune ei jõudnud korralikult soojagi teha. "Nii temale kui ka Nellile tulid vastased, kes olid hommikul ühe matši juba pidanud ja end soojaks vehelnud. Nelli sai küll õnneks võidu kätte."