Mihkel Aksalu on SJKga võitnud nii liigakarika, karika kui meistritiitli. Täna on tal võimalus tulla kahekordseks Soome tšempioniks.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
23. oktoober 2016, 10:25

Millise stsenaariumi korral saab Mihkel Aksalust täna kahekordne Soome meister? (1)

Eesti jalgpallikoondise esiväravavahist Mihkel Aksalust võib täna õhtul Seinäjoki JK (SJK) särgis saada kahekordne Soome meister. Ent selleks peab tšempionaadi viimases voorus juhtuma mitu soodsat asja.

Alustuseks tabeliseis enne kell 15 algavat viimast vooru: 1. Mariehamn 58 punkti, 2. HJK 57, 3. SJK 56, 4. Vaasa Palloseura 53, 5. Tampere Ilves 52.

Viimane voor viib omavahel vastamisi HJK – SJK ja Mariehamni ning Ilvese. Tiitlikaitsja SJK viib teist aastat järjest karika oma koju juhul, kui saab Helsingis jagu riigi aegade edukaimast jalgpalliklubist HJKst ning Mariehamn ei alista kodus Ilvest.

Mariehamni ja Ilvese viik on SJK jaoks soodne tulemus, sest võrdsete punktide korral arvestatakse Soomes esimese asjana üldist väravate vahet. Praegu on see SJKl +13 ning Mariehamnil +14, aga SJK võidu korral suureneb nende näitaja minimaalselt Mariehamniga võrdseks.

Säärasel juhul tuleb mängu löödud väravate arv, kus on juba selge eelis Aksalu koduklubil. Nemad on senise 32 mänguga löönud 49, Mariehamn liidri kohta uskumatud 38 väravat.

Kokkuvõte: Aksalust saab täna kahekordne Soome meister juhul, kui SJK võidab võõrsil ükskõik, mis tulemusega HJKd ning Mariehamn ei võida kodus Ilvest.

HJK ja SJK tänavused matšid: 1:1 (pen 6:7, karikafinaal), 3:2 (liiga), 2:1 (liiga).
Mariehamni ja Ilvese tänavused matšid: 3:1 (liiga), 1:0 (liiga).