Katrina Lehis poolfinaalis Ukrainaga.Foto: Jörgen Norkroos
Vehklemine
23. oktoober 2016, 18:16

Katrina Lehis: tulimegi hommikul võidumõtetega saali!

Tallinna Mõõga epeeturniiril Eesti naiskonna edusse suure panuse andnud pesamuna Katrina Lehis kinnitas, et naiskond tuli võitma ja uskus võitu.

"Ikka peab positiivse tundega olema, tulimegi hommikul võidumõtetega saali!" hüüatas Lehis. "Tundsime end üsna kindlalt. Matš Poola vastu küll kulges alguses rabedalt."

Tegelikult oli olukord veel pärast seitsmendat ehk enne kaht viimast minimatši katastroofi äärel, Eesti oli taga 23:27. Ent siis tegi Lehis suure minivõitluse poolatari Magdalena Piekarska vastu, võites 6:2 ning pingevabalt rajale minna saanud Irina Embrich tõi koju võidu 41:35.

"Eks punkti-paari suurune edumaa olnuks veel parem, aga ka viigini jõudmine oli hea. Kõik julgustasid ja rõhutasid, et proovima peab. Olime just olnud Poolas laagris, seal vehklesin ka Piekarskaga ja sain tema vastu tunde kätte. Nüüd täna suutsin selle ära kasutada," selgitas Lehis Eesti koondise päeva vaat et olulisima minimatši lahti.

Haapsalu piiga märkis, et võistkonnavõistluse psühholoogia on ühelt poolt teistsugune, kuid teisalt pole inddividuaalvõistlusega suurt erinevust. "Tuleb vehelda samamoodi oma vehklust nagu individuaalturniiril. Meie võistkonnas tegidki kõik täna oma vehkluse ilusti ära."