Mihkel Aksalu võidetud pronksmedaliga.Foto: Mart Treial
Jalgpall
23. oktoober 2016, 19:00

ÕL HELSINGIS | Mihkel Aksalu: meil polnud täna peale eneseuhkuse midagi kaotada

Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Mihkel Aksalu ja tema koduklubi Seinäjoki JK lõpetasid tänavuse Soome meistriliiga hooaja 0:0 viigiga HJK vastu ning teenisid pronksmedalid.

Ühtlasi on Aksalul nüüd olemas kogu komplekt põhjanaabrite medaleid: mullu võideti kuld ning tunamullu hõbe. "Ikka oleks võinud täna võita, oleks hõbeda saanud, aga kahjuks ei läinud nii," lausus Aksalu, pronksine autasu kaelas.

Tänane kohtumine oli Aksalu jaoks võrdlemisi lihtne. Tema värava suunas tehti küll kümme pealelööki, kuid tõrjuma pidi ta neist vaid ühe. Ülejäänud vihisesid, kas rikošeti abil või niisama väravast mööda.

„Eks ta oligi mõlema poole jaoks selline mäng, kus kaotada oli rohkem kui võita. Oli vaja, et teine tulemus oleks ka soodne (Mariehamni ja Tampere Ilvese kohtumine ei tohtinud lõppeda esimese võiduga, aga lõppes - M.T.). Oli mõlemalt poolt kinnine mäng, ega meilgi palju võimalusi tekkinud. 

Meil muidugi polnud peale eneseuhkuse kaotada midagi. Eurokoht oli [tänu karikavõidule] olemas, ülejäänu oli boonus. Okei, kui oleks 0:3 tappa saanud, siis oleks vist neljandaks jäänud, aga ma ei tea teisi tulemusi (juhul, kui Vaasa Palloseura võitnuks Lahtit, aga ei teinud seda - M.T.)."

Staadioni teadustaja luges iga paarikümne minuti tagant teisi skoore ette. Kas kõrv püüdis Mariehamni ja Ilvese mängu tulemuse kinni? "Me ei kuule seda," sõnas Aksalu. "Esiteks oli tuul nii tugev ja teiseks olid fännid selja taga, meil polnud õrna aimu ka. Üritasin vahepeal küsida. Kõlarid tulevad rahva peale, mitte väljaku."

Loe hooaega kokkuvõtvat usutlust Mihkel Aksaluga homsest Õhtulehest.