Hetk veidi pärast starti. Lewis Hamilton (ees) pääseb oma teed minema ja ette ta jääb.Foto: AFP / Scanpix
Vormel 1
23. oktoober 2016, 23:49

Verevaene USA GP: Hamilton juhtis algusest lõpuni, action'it minimaalselt

Vormel 1 sarja USA GP Austinis sõideti ilusa ilmaga ning esikoha noppis algusest lõpuni juhtinud Lewis Hamilton. Järgnesid Nico Rosberg ja Daniel Ricciardo.

Action'it oli seekord minimaalselt. Juhtgruppi kuulujatest käis Max Verstappen sõidu keskel 4. kohalt ilmaasjata boksiteel - ta arvas, et meeskond kutsus ta sinna, kuid tegelikult mehaanikuid polnudki kohal. Mõni ring hiljem tekkis tal autoga probleeme ja seetõttu pääses mees enda suuremast kirumisest.

Kümmekond ringi hiljem pidi sõidu pooleli jätma Verstappeni katkestamise järel neljandaks tõusnud Kimi Räikkönen, kelle Ferrarile mehaanikud vasaku tagaratta lohakalt alla monteerisid... Soomlane mõistis juba boksiteel, et midagi on valesti, jäi selle lõpus seisma, tagurdas ettevaatlikult ohutusse alasse, vangutas autost välja ronides pead ja heitis vasakule tagarattale etteheitva pilgu.

Sellega olidki põnevamad sündmused läbi. Tagapool oli autode vahel teatud väiksemaid kokkupuuteid, aga ei midagi tõsist. Viimasel ringil möödus Fernando Alonso Carlos Sainzist ja tõusis viiendaks.

Kokkuvõttes jätkab liidrina Rosberg, Hamilton vähendas temaga vahe 26 punktile.

Kokkuvõttes: