Diego Armando MaradonaFoto: FILIPPO MONTEFORTE
Kõmu
25. oktoober 2016, 16:20

FOTOD | TOP10 vutimeest, kes mõnuga kahe suupoolega keelatud aineid nosinud (1)

Ajal, mil tegelikult ei julge enam usaldada mitte ühtegi sportlast, kes väidab, et ta on puhas, tasub pilgu heita ka jalgpallimaailma. Kes on 10 kõige kuulsamat vutimeest, kes mõnuga keelatud aineid tarbinud? 

1. Keelatud ainetele pole kunagi "Ei" öelnud maailma üks parimaid jalgpallureid, Diego Armando Maradona. Pallur oli pesueht narkomaan ning jäi ka aastal 1991 kokaiini tarvitamisega vahele. 15 kuud võistluskeelu teda ei muutnud, sest kolm aastat hiljem testiti teda taaskord MMil ning ta jäi vahele efedriiniga.

Diego Armando Maradona Foto: FILIPPO MONTEFORTE

2. Sajandi alguses karjääri tipphetke nautinud jalgpallurite levinumaid aineid oli steroid nimega nandroloon. Pep Guardiola, tänane Manchester City peatreener, polnud erand. 2001. aastal mängis Guardiola Roma eest, jäi nandrolooniga vahele ning leppis neljakuulise mängukeeluga. Katalaan apelleeris otsust, kuid keeld jäi püsima.

Pep Guardiola Foto: CHRISTOF STACHE

3. Endine Rumeenia koondislane Adrian Mutu oli paljulubav mängija ning eriti ennustati tema tähelendu, kui ta sõlmis 2003. aastal lepingu Chelseaga. Hooaeg hiljem asus Londoni vutiklubi juhendama Jose Mourinho ning Mutu suhted läksid temaga sassi, peagi jäi Mutu vahele kokaiinitarvitamisega ning sai kuuekuulise mängukeelu. See Mutut ei seganud - ta jäi uuesti vahele 2010. aastal.

Adrian Mutu Foto: GIAMPIERO SPOSITO

4. Edgar Davids oli samuti üks nandrolooni ohver, kuid tema sai 2001. aastal alguses suisa kaheaastase võistluskeelu. See siiski lühendati ning Davids pidi Juventuse ridades olema platsilt eemal vaid neli kuud.

Edgar Davids Foto: OLIVER HARDT

5. 1990ndate üks parimaid kaitsjaid Jaap Stam tarvitas ... nandrolooni ning jäi sellega 2001. aastal vahele. Alguses määrati talle viiekuuline võistluskeeld, kuid esitas apellatsiooni ning Stam pidi väljakult eemal olema kõigest kuu!

Jaap Stam Foto: Phil Noble

6. Endist Šotimaa koondise ründajat Garry O’Connorit saab pidada üheks tõeliseks pahapoisiks: hiljem on mees tunnistanud, et kulutas neli miljonit naela narkootikumidele, alkoholile ja kiiretele autodele. 2009. aastal Birmingham City ridades mängides jäi ta vahele kokaiiniga ning sai pikema võistluskeelu. Praegu mängib 32aastane pallur Šotimaa viiendas liigas Selkirki ridades.

Garry O'Connor (sinises) Foto: ANDREW YATES

7. Endine Tottenhami, paberite järgi aga siiani Hull City keskkaitsja Jake Livermore jäi kokaiiniga vahele alles tänavu mais ning pole siiani ametlikku võistluskeelu saanud (Ta ei mängi, aga kaua, ei tea keegi). Livermore jäi vahele mängujärgses dopingukontrollis. 

Jake Livermore Foto: Ed Sykes

8.Austraallasest väravavaht Mark Bosnich jäi kokaiiniga vahele 2003. aastal, kui kuskilt kaevati üles tema 2002. aastal antud dopinguproov. Chelseas mänginud pallur kaebas, et keegi oli narkootikumi tema teadmata tema joogi sisse raputanud, kuid protestist polnud kasu. Chelseast näidati talle ust.

Mark Bosnich (paremal) Foto: Facebook

9. Fernando Couto nautis korralikku tähelendu, kui Portos, Parmas ja FC Barcelonas pallinud mees jäi pärast 21 aastat tippjalgpallis nandrolooniga vahele. Couto teenis üheksakuulise võistluskeelu, millest kandis ära neli ning pidi tasuma 60 000 dollari suuruse trahvi.

Luccas Claro (paremal) Foto: HEULER ANDREY

10. Kolo Toure jäi keelatud ainetega vahele veidi jabural moel: mees üritas 2011. aastal naise sõbra soovitatud ravimite abil kaalu alla võtta, kuid tegelikult manustas Toure sisse otseses mõttes kõike halba. Elevandiluuranniku mängija sai kuuekuulise võistluskeelu.

Kolo Toure Foto: ISSOUF SANOGO