Karl-Martin Rammo oli Rio de Janeiro olümpia avatseremoonial Eesti lipukandja.Foto: Viljar Voog
Spordivaria
27. oktoober 2016, 17:09

Purjetaja Karl-Martin Rammo pidevast laagerdamisest: tunnistan ausalt - üks hetk saab jaks otsa!

Olümpiapurjetaja Karl-Martin Rammo arutles isiklikus blogis põnevalt ja avameelselt nii oma hiljutisest mõttelaadi muutusest, tulevikuplaanidest kui ka Eesti purjetamise ja purjetajate paratamatutest probleemidest.  

"Teine fakt peitub meie väikses Eestis. Ükskõik, mis pidi me sellele probleemile ka otsa ei vaata, siis maarjamaad vahemere ega Kariibi äärde me ei mõtle," kirjutab Rammo, kes sai Rio de Janeiro olümpial Laser Standard klassis 21. koha.

"Sellest tulenevalt oleme mina, koos kõigi ülejäänud Eesti purjetajatega selgelt ebasoodsas seisus - vahet pole kui vinged mehed/naised me ka pole ja kui kaua me endale ei korruta, et "pole olemas sxxxa ilma, on sxxad riided", siis üks hetk tuleb piir ette - kindad, otsad, muud detailid, ja lõpuks ka meri ise lähevad jäässe!

Ainus päästerõngas selles olukorras on emigreeruda. Teoreetiliselt seda ma ka eelmine tsükkel tegin. Üks laager teise otsa, vahele võistlused. Suurepärane - lõpuks oleme jõudnud samale nivoole suurte koondistega, kes aastaringselt, igapäevaselt merel treenivad.

Ainuke vahe on selles, et nemad on kodus. Trenni lõppedes lähevad nad koju, lülitavad oma aju muule režiimile, teevad seda, teist ja kolmandat. Mina aga olen forsseeritud keskkonnas - siiski laager ju, kus aju aina ketrab ja ketrab ning kedagi omadest ümber ringi rahustamas pole. Tunnistan ausalt - üks hetk saab jaks otsa!"

Loe pikemalt Rammo mõtetest siit.