Margus Hunt Saracensi ragbiklubi koduareenil, kus Bengals täna treenis.Foto: Viljar Voog
NFL ameerika jalgpalli liiga
28. oktoober 2016, 16:53

Margus Hunt: selgitasin meeskonnakaaslasele, et Londonist saab Pariisi rongiga. Ta ei saanud aru kuidas (2)

Cincinnati Bengalsi ameerika jalgpalli meeskond peab sel nädalavahetusel oma esimese mängu Euroopas, kui Londonis Wembley staadionil kohtutakse Washington Redskinsiga. Platsile jookseb pühapäeval ka neljandat hooaega Bengalsis mängiv kaitseliini ääremängija Margus Hunt.

Bengalsi jaoks on mäng Londonis erakordne: suur osa meeskonnast pidi spetsiaalselt selleks mänguks endale hankima passid. Lisaks tuli ainsa eurooplasena klubis mängival Hundil vastata mitmele totrale küsimusele.

"Enamasti küsitakse, et kuidas see elu siin ikka on. Üks ameerika ajakirjanik päris, et kas ei ole kummaline, et enamik ameeriklasi ei tea Euroopast midagi. Üritasin ühele tüübile seletada, et Londonist saab Pariisi sõita rongiga. Ta ei jaganud üldse matsu välja, kuidas rong üle Inglise kanali saab. Tunnel läheb ju vee alt!“ rääkis eestlane pärast tänast Bengalsi avatud treeningut.

Omaette ooper oli üle ookeani kohale jõudmine. "Enamasti lendame nõnda, et veteranmängijad – kaheksa ja enam aastat - on äriklassis koos omanike ja peatreenerina ning ülejäänud lihtsalt leiavad endale koha," selgitas Hunt tavapärast võõrsilmängurutiini.

Seekord hoolitseti aga mängijate heaolu üle tavapärasest enam: "Lennukis oli 45 voodikohta ehk siis ruumi 40 mängijale ja viiele Browni (klubiomanike - toim) pere liikmetele."

Omati on üle ookeani lend sportlaste, eriti veel enam kui sajakiloste lihasmägede jaoks väga kurnav. "Hommikul oli ikka väga raske olla – pärast kuut maandusime, läksime passikontrollist läbi ja kohe hotelli ära ja tund pärast seda olid juba koosolekud."

Mäng Wembley staadionil (Hunt: "Legendaarne väljak.") algab pühapäeval Eesti aja järgi 15.30.