Kaitsepolitseinik Eston Kohver Foto: Margus Ansu / Postimees
Eesti uudised
29. oktoober 2016, 04:00

Kaitsepolitseinik Kohver on Eesti eluga uuesti harjunud (45)

Mullu 26. septembril vahetati Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver riigireetmises süüdi mõistetud Aleksei Dresseni vastu välja ja üle aasta Venemaal trellide taga olnud kaitsepolitseinik jõudis tagasi kodumaale oma pere juurde.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Õhtulehele, et Kohver on Eesti eluoluga nüüdseks harjunud ja jätkab tööd kaitsepolitseis. Kas ta teeb seda välitöödel või mitte, ei soostunud Puusepp kommenteerima. "Mis tööd Eston Kohver täpselt teeb, ei saa lähemalt avada tulenevalt julgeolekuasutuse eripäradest," ütles ta.

Puusepa sõnul on kaitsepolitsei tänulik igale inimesele, kes Kohveri röövimise ajal avaldasid talle toetust.

Kui ülemöödunud aasta septembris Kohver rööviti, siis algatas riigiprokuratuur selle kohta kriminaalmenetluse, mis käsitles vabaduse võtmist ja Eesti riigipiiri ebaseaduslikku ületamist. Toona nähti selles ka üht viisi, kuidas tekkinud olukorrale lahendust leida.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kristina Kostina sõnul seda kriminaalasja endiselt uuritakse. Kui kaugel on uurimine ja mida sellega soovitakse saavutada, selle kohta Õhtuleht vastust ei saanud. "Kui kuritegu on toime pandud, siis peab seda uurima," märkis Kostina.