Cincinnati Bengalsi kaitsja Margus Hunt.Foto: Steven Ryan
NFL ameerika jalgpalli liiga
31. oktoober 2016, 04:00

Bengals ja Hunt said Londonis hakkama üliharuldase tulemusega

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL Londonis peetud kohtumine Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengalsi ja Washington Redskinsi vahel lõppes haruldase tulemusega – meeskonnad mängisid 27:27 viiki.

Ameerika jalgpallis näeb viike väga harva. See võib sündida ainult põhihooajal, kui normaalaeg jääb viiki ja kumbki meeskond 15minutilise lisaaja jooksul skoori teha ei suuda. 2014 ja 2015 peetud 512 põhihooaja mängu jooksul juhtus nõnda vaid korra (Bengalsi ja Hundi osalusel tunamullu!). Käimasoleval hooajal on viike silmatorkavalt palju – Bengalsi ja Redskinsi vaheline oli juba teine!

Londonis, Inglismaa jalgpalli rahvusstaadionil Wembley’l peetud kohtumise iseloomustamiseks passib fraas „üks ei suuda ja teine ei oska“ – Benglasi rohked lihtvead võtsid neilt võimaluse normaalajal võit vormistada ning Redskins omakorda oli piisavalt hädine, et ei suutnud enamat viigist.

Lisaajal oli võidule lähemal Redskins, aga löök 34 jardi kauguselt – tabavusprotsent sellelt distantsilt on ca 95% – suudeti ära käkkida ning Bengals pääses nõnda hooaja viiendast kaotusest, mis muutnuks võitluse play-off’i pääsemise eest keeruliseks.

Cincinnati Bengalsi jookseb Wembley staadionile kogunenud 84 488 pealtvaataja ees platsile. Foto: Matthew Childs

Margus Hunt mängis Wembley’l üpriski anonüümselt – ei paistnud silma millegi väga hea ega väga halvaga. Statistikasse sai ta kirja ühe Redskinsi palliga mängija mahatõmbamise.

Bengalsit ootab nüüd vaba nädal. Hooajaga jätkatakse 14. novembril, kui võõrsil ollakse vastamisi New York Giantsiga. Et kuuendat hooaega järjest play-off’i jõuda (sinna pääseb NFLis 32 meeskonnast 12), peab Bengals hooaja lõpuks koguma ilmselt vähemalt üheksa võitu. Praegu on neil kirjas kolm võitu, neli kaotust ja üks viik. Ees ootab veel kaheksa mängu.