Kahe nädala eest osutus Lionel Messi Manchester City jaoks peatamatuks. Kuidas läheb täna? Foto: Reuters / Scanpix
Meistrite liiga
1. november 2016, 04:00

Kas Manchester City lükkab Barcelona alagrupivõitu Meistrite liigas edasi?

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniir ületab sel nädalal ekvaatori, ent neutraalsest vaatevinklist kahjuks võib juba täna õhtul, kaks vooru enne grupifaasi lõppu, A- ja D-grupist sportlik pinge haihtuda.

Seda juhul, kui Arsenal ja PSG alistavad võõrsil vastavalt Razgradi Ludogoretsi ja FC Baseli ning Madridi Atletico ja Müncheni Bayern saavad jagu vastavalt FK Rostovist (kodus) ja PSV Eindhovenist (võõrsil). Tõsi, mõlemas grupis jätkub nimetatud stsenaariumi puhul heitlus esikohale, mis pole play-off’i loosimist silmas pidades (võitjaid 16 hulgas kokku ei loosita) vähetähtis.

Küll aga võib täna sisuliselt selguda võitja C-alagrupis, mille keskses kohtumises võõrustab Manchester City FC Barcelonat, kes Pep Guardiola meeskonnal kahe nädala eest puuri palle täis tagus (0:4 – M.T.). Juhtub Barcelona Inglismaalgi võitma, vääraks nende esikoha vaid see, kui Mönchengladbachi Borussia nopiks järelejäänud kolmest kohtumisest maksimaalsed üheksa punkti. Seejuures peaksid sakslased viigimurdmise reglemendi tõttu Barcelona enda alistama vähemalt kahe väravaga.

Aga tagasi tänase õhtu juurde. Guardiolal ja kogu City’l on kõvasti tõestamist, et kahe nädala tagune koslep oli (väravavaht Claudio Bravo punasest kaardist tingitud) tööõnnetus. Et Barcelonat kannatab murda küll ning mis kõige olulisem, et City’ga tasub kõigil sarja üldvõitu ihkavatel klubidel ka kevadistel kohamängudel arvestada.

"Meie jaoks on tegu finaaliga ja peame ka sellise suhtumisega platsile minema," sõnas Guardiola eilsel pressikonverentsil. "Kaotasime Glasgows kaks punkti ning peame selle nüüd tasa tegema."

Kahe nädala tagustest algrivistuse meestest jäävad täna platsi kõrvale Gerard Pique, Jordi Alba ja Andres Iniesta (kõik vigased) Barca leerist ning mängukeelu all Bravo ja vigane Pablo Zabaleta City poolelt.

Meistrite liiga 4. voor
Istanbuli Besiktas – Napoli*
Lissaboni Benfica – Kiievi Dinamo
Mönchengladbachi Borussia – Glasgow Celtic
Manchester City – FC Barcelona
Madridi Atletico – FK Rostov
PSV Eindhoven – Müncheni Bayern
Razgradi Ludogorets – Londoni Arsenal
FC Basel – Pariis Saint-Germain

* - algab kell 19.45, ülejäänud matšid kell 21.45.

Tabeliseisud

A-grupp: 1. Arsenal 7 punkti, 2. PSG 7, 3. Basel 1, 4. Ludogorets 1.
B-grupp: 1. Napoli 6, 2. Besiktas 5, 3. Benfica 4, 4. Dinamo 1.
C-grupp: 1. Barcelona 9, 2. City 4, 3. Borussia 3, 4. Celtic 1.
D-grupp: 1. Atletico 9, 2. Bayern 6, 3. Rostov 1, 4. PSV 1.