Oktoobri alguses Eesti jalgpallifännide südame võitnud 18aastane Mattias Käit võitleb kubemevigastusega. Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
31. oktoober 2016, 21:15

JAMA! Vigastusega maadlev Mattias Käit pole kaks nädalat jalgpalli mänginud

7. oktoobril vaimustas 18aastane Mattias Käit Eesti jalgpallisõpru MM-valikmängus Gibraltari võrku löödud kahe väravaga. Sealt edasi pole noormehe elu nõnda magus olnud, sest teda kimbutab kubemevigastus.

Kolm päeva pärast Gibraltari vägitegu ei pääsenud ta sekundikski Kreeka vastu platsile ning rahvuskoondise peatreener Martin Reim põhjendas mängujärgsel pressikonverentsil Käidi eemalejäämist tervisemurega:

"Ta oleks saanud mängu tulla, aga me ei tea, kuidas see oleks lõppenud ja kas ta oleks mängu lõpuks terve olnud. Põhikoosseisu ei saa määrata mängijat, kelle valmisolek pole 100%. Arstide sõnul on näha mingeid sportlase songa algeid. Midagi väga hullu ei ole, aga olukorda peab jälgima."

Tagantjärele tunnistab Käit, et häda ilmutas end juba enne rahvuskoondisesse tulemist. "Enne koondisesse tulekut oli juba kubemelihas pinges, aga valu ega midagi sellist ei olnud. Lihtsalt pinges," selgitab ta. "Pärast massaaži ja nõelravi oli kõik hästi, aga eks ajapikku trennides ja mängudes läks ta veel rohkem pingesse ja siis oli juba ka valu tunda."

17. oktoobril sammus Käit Fulhami U23 rivistuses Swansea vast platsile, kuid palus poolajal treeneril vahetust. "Valus on," sõnas ta toona juhendajale, ent lisab, "tegelikult oleksin saanud edasi mängida, aga võistkonnale oli parem kui välja tulin. Ma ei saanud endast 100% anda."

Too kahe nädala tagune õhtu ongi viimane kord, mil Käit jalgpalli mängis. Pärast seda pole ta enda sõnul osalenud üheski jalgpallitrennis. Probleemiks kubemevigastus, mille täpsem diagnoos peaks selguma sel nädalal pärast röntgeni tegemist.
 
"Kõndida ja vaikselt sörkida saan ilma valuta," kirjeldab Käit. "Valus on siis, kui mingi raskus juurde panna. Näiteks palli sööta."
 
Sestap ongi Fulhami U23 meeskond pidanud kaks kohtumist eestlaseta läbi ajama. Nädala eest alistati 2:1 Newcastle'i järelkasv, täna kell 21 algas lahing Wolverhampton Wanderersiga.
 
Üks on kindel, Käidi pea trauma tõttu norgu ei vaju. "Vahepeal saab jõusaalis vasakuga palli ikka lüüa, siis olen jälle rõõmus."