Aleksandr Dubõkin.Foto: jalgpall.ee
Jalgpall
1. november 2016, 11:34

FIFA laiendas Eesti jalgpalluri võistluskeelu üleilmseks (3)

Eelmise aasta 23. juulil Eesti Jalgpalli Liidult (EJL) seoses kihlveopettustes osalemisega nelja-aastase võistluskeelu saanud Aleksandr Dubõkini sanktsioon kehtib eelmisest nädalas üle maailma.

Vastava otsuse langetas Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA), kes teatas neljapäeval: "FIFA distsiplinaarkomisjoni esimees otsustas laiendada Aleksandr Dubõkini 4aastase võistluskeeldu vastavalt FIFA distsiplinaarmäärustiku artiklitele 78 ja 136. Asjasse puutuvaid osapooli on otsusest teavitatud."

FIFA otsus tähendab, et Dubõkin ei tohi karistusaja lõpuni mitte üheski maailma otsas jalgpallis ametlikult tegutseda - ei mängija, treeneri, ametiisiku, kohtuniku ega ka noortetreenerina.

Dubõkin sai EJLilt nelja-aastase võistluskeelu mullu suvel. "Dubõkini keeld määrati seoses distsiplinaarmääruse punktidega, mis käsitlevad kihlveopettusi, ausat mängu ja nende põhimõtete rikkumisest teavitamist," sõnas jalgpalliliit toona.

33aastane Dubõkin mängis enamiku karjäärist Ida-Virumaa klubides Narva Trans ja Sillamäe Kalev, aga kuulus 2014. aastal ka Jerevani Ararati (Armeenia) ridadesse. Sillamäe Kalev lõpetas Dubõkiniga lepingu mullu suvel, kui EJL talle võistluskeelu määras.

FIFA otsus Dubõkini osas pole ühestki otsast erandlik - ülemaailmse keelu on saanud ka kõik teised EJLi poolt kihlveopettuste tõttu diskvalifitseeritud mängijad ja ametiisikud, nende seas Elvis Liivamägi, Sander Karu, Anton Sereda, Sergei Leontovitš, Deniss Jõgiste, Sergei Ussoltsev, Indrek Siska, Andres Siska, Marten Mütt ja Silver Lätt, kes kõik on saanud EJLilt tähtajatu jalgpallis tegutsemise keelu.