Leicester City oli FC Barcelona ja Madridi Atletico kõrval ainuke võistkond, kes läbis Meistrite liiga alagrupiturniiri esimese poole täisedu ehk kolme võiduga.Foto: Eddie Keogh
Meistrite liiga
2. november 2016, 04:00

Kas Leicesteri muinasjutt jätkub? Kas Real ja Borussia tagavad edasipääsu? (1)

Kevadel vastu kõiki ootusi Inglismaa meistritiitli võitnud Leicester City jalgpallimeeskond – kihlveokontorid pidasid tõenäolisemaks elusa Elvise välja ilmumist – jätkab muinasjuttu, aga enam mitte koduses, vaid Meistrite liigas.

Valitsev Inglismaa meister oli FC Barcelona ja Madridi Atletico kõrval ainuke võistkond, kes läbis Meistrite liiga alagrupiturniiri esimese poole täisedu ehk kolme võiduga. Tundub ebatõenäoline arvestades, et kodustel meistrivõistlustel on nad 10 vooru järel 12 punktiga 11. kohal ning sisuliselt juba tiitlikaitsmise mõtetest loobunud.

Vaevalt Leicester meelega euromängudele rohkem keskendub, ent alateadvust nad kontrollida ei suuda ja eks kõik mängijad saavad aru, et Meistrite liigas mängimise võimalust ei pruugi neil niipea (kui üldse kunagi?) avaneda ja soovivad proovida seal uut muinasjuttu ellu viia.

"Senised head tulemused Meistrite liigas tagavad kohtumiste eel hea tunde, mis on niivõrd tähtsa turniiri puhul väga oluline," sõnas Leicesteri poolkaitsja Marc Albrighton enne tänast mängu FC Kopenhageniga, keda kahe nädala eest koduväljakul 1:0 võideti. "Teame, et meid ootab keeruline matš, sest nad andsid meile Leicesteris kõva lahingu, aga meie hoiak on muutumatu ning loodetavasti naaseme kolme punktiga. Kõige tähtsam, et võitlusvaim oleks sama hea kui seni."

Tiitlikaitsja Madridi Real mängib võõrsil Varssavi Legiaga ning põhiline küsimus mängu eel ei puuduta tulemust – Real võidab niikuinii ja ilmselt suurelt – vaid Poola fännide käitumist. Möll tuleb niikuinii, aga kas ka vägivald? F-alagrupi teises mängus võõrustab Dortmundi Borussia Lissaboni Sportingit, keda võõrsil 2:1 võideti. Kui Real ja Borussia võidavad, on neil mõlemal edasipääs tagatud.

E-alagrupp: AS Monaco – Moskva CSKA, Tottenham Hotspur – Leverkuseni Bayer (TV6). Tabel: Monaco 5, Tottenham 4, Bayer 3, CSKA 2.

F-alagrupp: Dortmundi Borussia – Lissaboni Sporting (VSB), Varssavi Legia – Madridi Real. Tabel: Borussia 7, Real 7, Sporting 3, Legia 0.

G-alagrupp: FC Kopenhagen – Leicester City, FC Porto – Club Brügge. Tabel: Leicester 9, Kopenhagen 4, Porto 4, Brügge 0

H-alagrupp: Sevilla – Zagrebi Dinamo, Torino Juventus – Lyoni Olympique. Tabel: Juventus 7, Sevilla 7, Lyon 3, Dinamo 0.