Pep GuardiolaFoto: AFP / Scanpix
Meistrite liiga
2. november 2016, 10:42

Pep Guardiola: mängisime maailma parima meeskonna vastu ja võitsime neid

Manchester City saavutas eile Meistrite liiga alagrupiturniiril FC Barcelona üle vägeva 3:1 võidu. Kodus mänginud Inglismaa meeskonna peatreener Pep Guardiola pakatas mõistagi rahulolust.

"Võidu foonil on hea rääkida, et mängisime kord maailma parima meeskonna vastu ja võitsime neid," lausus Guardiola mängujärgsel pressikonverentsil.

"Mängisime rohkem pikka palli, sest me ei ole ikka veel valmis mänguvahendit hoidma ja Barcelona stiilis mängima. Nemad on 25 aastat säärast stiili viljelenud, aga meie oleme kolm-neli kuud proovinud uutmoodi mängida." 

Võidu juures väärib eraldi märkimist, et Barcelona asus 21. minutil Lionel Messi tabamusest juhtima, kuid City kosus ning oli teisel poolajal selgelt parem meeskond platsil.

"Nad oli 1:0 ees ja me olime suures hädas," jätkas Guardiola. "Neil oli varaint lüüa ka 2:0 ja kui see oleks õnnestunud, oleks mäng läbi olnud. Viigivärav muutis meie tuju kardinaalselt.

Samuti mõistsime, et nende kõrge pressing muudab meie rünnaku ülesehituse liiga keeruliseks. Sestap hakkasime rohkem sirgjoonelisemalt mängima. Kui rääkida kogu esitusest, siis esimesed 38 minutit ei suutnud me maailma ühele parimale satsile väärilist vastupanu osutada.

Aga teine poolaeg oli teistsugune. Mu mängijad olid ülesköetud ja suutsime Barca ühetaolise mängu maha suruda. Õige pea nad mõistavad, et alistasid parima tiimi. Tulevased generatsioonid näevad seda ja annavad endale aru, et peavad toda saavutust kordama. See on areng."