Ants Antsoni medalite näitusFoto: RAEPRESS
Olümpia
11. november 2016, 15:12

FOTOD | Tondiraba Jäähallis saab nüüdsest näha Ants Antsoni olümpiamedalit! (3)

Täna avati Tondiraba Jäähallis olümpiavõitja Ants Antsoni sünniaastapäeval spordilegendi võidetud taliolümpiamängude kuldmedal, Euroopa mitmevõistluse kuldmedal ja Oscar Mathiseni auhind eksponeerimiseks ja vaatamiseks kõigile huvilistele. 

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on tegemist ajaloolise sündmusega, mis on oluline nii spordi arendamise kui ka noorte järelkasvu toetamise ja kasvatamise seisukohast.

"Ants Antsonil on märkimisväärne panus meie riigi spordiarengusse ja –ajalukku, seepärast peab linn oluliseks jäädvustada Eesti esimese taliolümpiavõitja ja teeneka tallinlase Ants Antsoni mälestust ning teha avalikkusele nähtavaks olümpiavõitja auhinnad," ütles Kõlvart.

"Lisaks tänavu kevadel erakollektsioonist linna soetatud Ants Antsoni 1964. aastal Innsbruckis IX taliolümpiamängudel 1500 m kiiruisutamises võidetud kuldmedalile saime hoiule ja eksponeerimiseks ka 1964. aasta Euroopa mitmevõistluse kuldmedali ja 1964. aastal maailma parimaks kiiruisutajaks tunnistatud Ants Antsoni Oscar Mathiseni auhinna."

Pidulikul avamisel osalesid ka olümpiavõitjad Jaak Uudmäe ja Gerd Kanter.

Olümpiasangari medalid on tänasest kõigile huvilistele eksponeeritud Tondiraba Jäähallis, kus kannab Ants Antsoni nime ka üks treeningväljak. Antsoni nimeline ja ISU nõuetele vastav treeningväljak on jäähalli üks kolmest jääväljakust, mis on kasutusel iluuisutamise, kiiruisutamise ja jäähoki treeninguteks. Olümpiavõitja Ants Antson suri 31. oktoobril 2015.