Roberto Martinez esiplaanil. Martin Reim taga. Foto: FRANCOIS LENOIR
Jalgpall
14. november 2016, 20:27

Belgia koondise peatreener: kõik peale Eesti värava oli suurepärane

Belgia koondise peatreener Roberto Martinez kiitis pärast 8:1 võitu Eesti üle oma meeskonda, eriliselt tõi ta välja Kevin De Bruyne. 

"Oli oht, et võime suures edus oma rütmi kaotada. Õnneks seda ei juhtunud ja suutsime kõvasti vaeva näha," sõnas 43-aastane hispaanlane FIFA-le antud intervjuus. "Kõik peale Eesti värava oli hästi."

Eraldi jagab Martinez kiitust keskväljamehele De Bruyne´le. Peatreeneri sõnutsi saab ta Manchester Citys leiba teenivat pallurit kasutada pea igal positsioonil.

"Ta oli järjekordselt suurepärane. Nad moodustasid koos Axel Witseliga kindla poolkaitsepaari. Kui Hispaania vastu mängis ta rohkem number 8, siis eile 6 ja Hollandi vastu üldse 9 peal. Ta saab igal pool hiilgavalt hakkama."

Üldiselt nägi varasem Evertoni loots suurimaid puudjääke kaitsemängus. "Peame selles vallas kindlasti edukamad olema. Oli kaks-kolm selgelt momenti, kus oleksime pidanud teistmoodi mängima. Peamiselt tuleneb see sellest, et koondis koguneb nõnda harva." 

Ründemängule pole Martinezel aga midagi ette heita. "Rünnakuga olen äärmiselt rahul, kuidas saaksingi sellele midagi ette heita? Mõned väravad olid tõeliselt nauditavad. On hea näha, et Lukaku on sammu edasi teinud ja moodustavad koos Driesi (Mertens) ja Edeniga (Hazard) väga ohtliku trio."