Jaak Salumets.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
15. november 2016, 17:03

Asi ametlik: korvpalliliidu presidendiks kandideerib ainult Jaak Salumets (4)

Täna kell 17 kukkus Eesti Korvpalliliidu presidendiks kandideerimise tähtaeg. Nõutud ajaks laekus alaliitu ainult üks avaldus, kandidaadiks Jaak Salumets.

Nõnda juhtub 18. detsembril korvpalliliidu üldkogul 99,99-protsendilise tõenäosusega, et endine tippmängija ja tipptreener Salumets osutub ka valituks. Salumetsa toetab alaliidu praegune juhtkond ning peaks toimuma maavärin, kui teda ei kinnitataks ametisse.

Ta vajab häälteenamust kohal olevast üldkogust (EKLi liikmeid on 67 – toim.). Jaak Salumetsa esitas presidendikandidaadiks 41 EKLi liiget, mis näitab kahtlemata suurt toetushulka.

„Hetkel saan ma tänada korvpalliüldsust ja EKLi liikmeid suurearvulise toetuse eest. Siit on hea üldkogu ette minna,“ Salumets korvpalliliidu vahendusel. „Võtan oma kandidatuuri ja võimalikku tulevat tööd presidendina väga tõsiselt ning kavatsen ära kuulata kõik ideed, osapooled ja huvigrupid. EKLi prioriteediks oli ja on töö noortega, kinnitan seda veelkord minagi."

Ühe kandidaadiga valimiste tõsiasi selgus põhimõtteliselt eile, kui nelja aasta eest praeguse presidendi Jüri Ratase vastu kandideerinud endine tippkohtunik Atso Matsalu teatas, et ta sel korral kaasa ei löö. Mängu ei soovinud sekkuda ka ükski teine ettevõtluse taustaga inimene.