Reis

Reisijuht Ervin Org: "Piiter on meie kandi Pariis, Rooma ja Veneetsia. Linnade linn." (13)

LISA KOMMENTAAR

Meenutades Aleksander I-st.20. november 2016, 12:22
Peale Moskva hõivamist Napoleoni armee poolt 1812 aastal olla Aleksander I öelnud,et parema meelega oleks ta prantslastele loovutanud Sankt Peterburi kui " Pietro Primo ( il Grande ) poolt rootslaste maale rajatud linna"Täie tõsidusega ootas ta Napoleoni armee suundumist Moskvast Peterburi aga see jäi teostamata.See päästiski ka Peterburi Moskva saatusest - mahapõletamisest.Olgu öeldud,et Aleksander I ise resideerus sel ajal Peterburis.
kuidas ?19. november 2016, 18:04
Arstirohud kirjasepal võtmata jäänud ?
jah19. november 2016, 15:48
Ja eriti huvitav on see, et samal ajal kui paljud eestlased unistavad reisimisest maailma metropolidesse, on siinsamas mõnesaja kilomeetri kaugusel ilus suurlinn, lausa kaks korda suurem kui Pariis - ehk on seal isegi kaks korda rohkem vaatamist? Mina olen selles linnas päris palju käinud, nii nõukaajal kui nüüd ja juba ammu sain aru, et seal on lõputult avastada. On ikka üks suurejooneline ja samas mitmekesisust ja kontraste pakkuv linn. Kuidas küll omal ajal projekteeriti ja ehitati, lihtsalt hämmastav. Kahjuks on Venemaale saamine raskem kui mujale, aga vähemalt ühe korragi võiks iga huviline küll seal ära käia.
Qwert19. november 2016, 15:45
Ise pole kordagi kasutanud pealkirjas toodud nime, sest seda on kasutanud põhiliselt matsirahvas selle suursuguse linna nime puhul. Kui keegi ei viitsi pikalt Sankt-Peterburg või Peterburi kirjutada, siis võib ka SPb lühendit kasutada. Pole solvav. Mis aga linna vaatamisväärsustesse puutub, siis lisaks bussiekskursioonidele soovitaks teha ka nn. paadiekskursioone. Vett pidi näeb Peterburi tõelist arhitektuurilist ilu, mida auto või bussiga sõites ehk ei näegi niivõrd. Linn on ilus ja ka viimased aastad olnud puhas. Õine hoonete valgustus lisab suurepärasust. Kiitus linnarahvale ja linnaisadele. See on linn, mida tasub külastada, ja kohe 3-5 päevaks.
hmm19. november 2016, 21:17
qwert, no miks ei tasu Peterburit külastada. Ainult et loe kulud kokku, mis summa saad? Viisad, vahendused, kindlustused. Odavam on originaalis selle iluga tutvuda Berliinis-Pariisis.
hmhm19. november 2016, 22:40
Käisin üle eelmine aasta ja just meie reisiseltskonnas oli paar inimest, kes olid Berliinis-Pariisis käinud....ja ei arvanud üldsegi mitte, et said odavamalt ja huvitavamalt. Igasugu piletite hinnad saab ka enne välja uurida ja valikud teha.
Ise olin väga rahul. Eestlastesse suhtuti hästi. Julgen soovitada.
Eriline oli veel see, et jõereisi saime eestikeelse giidiga. Eks rahvas ikka kaldal kiikas vaadata, et mis toimub ja kui aru said kes, mis, siis naeratati ja lehvitati.
Qwert20. november 2016, 13:01
Ma vastan sulle, miks ikkagi tasub Peterburi külastada. Hea küll, aastane mitmekordne viisa koos kindlustusega maksab kusagil 170 eurot, olenevalt sellest, kust sa selle võtad, kuid sõit iseenesest Peterburi ja seal ööbimine praeguse veel odava rubla juures kompenseerib selle viisale kulutatud raha mitmekordselt ära. Imestama pani sinu poolt pakutud Berliin, kus pole mitte ainsamatki ajaloolist arhitektuurilist ehitist, veel vähem sellist arhitektuurilist ansamblit nagu seda on Peterburis. Berliin pommitati vaat, et maatasa Teises maailmasõjas. Berliini asemel soovitaks külastada juba Stockholmi või Kopenhaagenit kui Peterburi ei sobi. Kuid kuna Peterburi on ajalooline linn, siis selle arhitektuur on juba vaatamisväärne, pluss inimesed. Peterburglased on eestlastesse alati soojalt suhtunud. Eks oma osa on mänginud ka nende nõukogudeaegsed suvepuhkused Pärnus, Narva-Jõesuus, Elvas ja ka Tallinnas. Ma võiks selle linna võlude kohta pika loengu maha pidada, sest olen seal tihti olnud ja ka venelastest sõpru on sealmail palju, kuid oma silm on kuningas nagu ikka.
netis19. november 2016, 13:43
palju filme nüüd peterburi eelajaloost
agõ19. november 2016, 13:03
Kõigesuurema jülevaate elust Venemaal saabrongijaamades..
ja19. november 2016, 16:48
Rongijaamad ja rongid on väga puhtad Venemaa suurlinnades . Ka jaamade ümberus.
Eestis vedeleb iga kortermaja ümber, kus on palgalised koristajad kümneid kordi rohkem rämpsu kui ühe suure Vnemaa raidteejaama ümbruses. (Petetburi ja Moskva jaamd) .
Eesti majahoidjad on on enamasti samal tasemel mis riigikogulased. Raha võtavad vastu, tööd teha ei viitsi. Ühistuste lokkab paljudes majades räpasus trepikodades sees ja ümber. Keegi ei kontrolli.
noh19. november 2016, 09:23
Peterburi on viimastel aastatel nii puhas ja suurejooneline. Äärelinnadesse puhtus veel kõikjale jõudnud pole.
raivo19. november 2016, 09:19
Tekst hea,kuid pealkirjas kastatud linnanimi ei kõlba.uurige asja lp.Autor.
tihti külastaja19. november 2016, 09:13
Linn tundub vastavalt meeleolule ja ka aastaajale . Kuid üldiselt tundub Peterburg: külm, närviline, räpane ja ükskõikne, Täpselt nagu Pariis, Rooma jne.