Mait PatrailFoto: Oliver Vosshage
Käsipall
21. november 2016, 19:29

Mait Patraili koduklubi on Saksamaa kõrgliigas suurepärases hoos

Eesti käsipallurid välisliigades pidasid mänge nii koduliigas kui eurosarjas ning andsid oma arvestatava panuse. 

Dener Jaanimaa koduklubi MT Melsungen alistas EHF karikasarja kolmanda kvalifikatsiooniringi avakohtumises HC Zameti Horvaatiast 34:23. Eestlane viskas ühe värava. Korduskohtumine peetakse 26. novembril Saksamaal.

Bundesligas saadi eelmisel nädalal kaotus, kui jäädi 25:28 alla Wetzlarile. Jaanimaa viskas ka selles kohtumises ühe värava. Melsungen on viie võidu ja seitsme kaotusega 10. kohal.

Mait Patrail ja TSV Hannover-Burgdorf teenisid aga kolmanda järjestikuse võidu, kui purustasid eestlase ühe värava toel Magdeburgi võõrsil koguni 37:22. Tosinast mängust seitse võitnud Hannoveril on õnnestunud tabelis kerkida kuuendaks. 

Saksamaa esiliigas olid eestlaste klubid pea eranditult võidukad. TUSEM Essen teenis Karl Roosna ühe värava abil 31:26 võidu TuS N-Lübbecke üle.

Jürgen Rooba viskas kaks väravat, kui Nordhorn-Lingen oli võõrsil 26:25 parem Rostockist ning Janar Mägi jäi Aue 24:23 võidumängus Saarlouisi üle nullile. Vigastatud Karl Toomi tööandja TV 1893 Neuhausen kaotas 27:29 Hüttenbergile.

Liigatabelis on 20 meeskonna konkurentsis Nordhorn-Lingen 16 punktiga 6., Neuhausen 9 punktiga 13., Aue samuti 9 punktiga 15. ja Essen 8 punktiga 17. 

Islandi kõrgliigas naasis Mikk Pinnoneni tööandja Afturelding kahe kaotuse järel võidulainele, kui sai võõrsil 38:28 jagu Framist. Tabelis on Afturelding 18 punktiga liider. Mängu vähem pidanud Valur on nelja punkti kaugusel.

Balkani SEHA liigas kaotas Andris Celminši klubi Gorenje Velenje võõrsil Celje Pivovana Laškole 28:34 ning on kümne meeskonna seas 6. kohal. Samas hakkab esiviisik eest libisema.

Rumeenia kõrgliigas jäid Martin Johannson ja Bukaresti Steaua 25:26 alla Vasluile. Johannson skoori ei teinud. Steaua on tosina vooru järel 14 meeskonna seas 7. kohal.

Soome kõrgliigas säras Sten Toomla 10 tabamusega, kui GrlFK alistas kodus Siuntio 29:22. Kaotajate poolel viskas Taavi Tibar kolm ja Ardo Puna kaks väravat. Valdar Noodla arvele jäi samuti kaks tabamust, kui Helsingi Dicken oli 25:19 üle Riihimäki Dynamost.

Dicken jagab tabelis teist kohta. GrlFK on neljas ja Siuntio seitsmes. Liigas on kümme meeskonda.