Dortmundi Borussia jalgpallurid lõid Varssavi Legiale kaheksa väravat! Foto: BERND THISSEN
Meistrite liiga
22. november 2016, 23:53

VAPUSTAV! Borussia ja Legia püstitasid imelise Meistrite liiga rekordi

Teisipäeva õhtul peeti Meistrite liigas kaheksa kohtumist ning põnevust ja väravaid jagus kuhjaga. Lisaks püstitasid Dortmundi Borussia ja Varssavi Legia Meistrite liiga rekordi.

E-alagrupp
Moskva CSKA - Leverkuseni Bayern 1:1 (75. (pen) B. Natcho - 16. K. Volland)

Monaco - Tottenhami Spurs 2:1 (48. D. Sidibe, 53. T. Lemar - 52. (pen) H. Kane) 

Tottenhamil oli avapoolajal väga hea võimalus minna 1:0 juhtima, kui Heung-Min Son sai Monaco väravavahiga minna üks-ühe vastu, kuid ei suutnud seda ära realiseerida. Monaco teenis viis minutit hiljem ka penalti, kuid Falcao küllaltki jubeda löögi tõrjus Hugo Lloris. 

Väga põnevaks läks kohe teise poolaja alguses, kui Monaco läks 48. minutil Djibril Sidibe väravast 1:0 juhtima. 52. minutil realiseeris Harry Kane Spursi penalti, kuid Thomas Lemari koll kõigest 38 sekundit hiljem taastas võõrustajate üheväravalise eduseisu. 

Monaco 2:1 võiduga lõppes ka kohtumine ning selle tulemusega kindlustas Monaco endale alagrupiturniirist edasipääsu. Hoolimata viimase vooru tulemustest on Meistrite liiga teekond läbi Tottenhamile, kes isegi Leverkuseni kaotuse ja enda võidu korral jääks grupis kolmandaks, sest Saksamaa klubile kaotati kahe mängu kokkuvõttes 0:1. 

Tabeliseis enne viimast vooru:

Viimased mängud: Leverkuseni Bayern - Monaco, Tottenhami Hotspur - Moskva CSKA

F-alagrupp
Lissaboni Sporting - Madridi Real 1:2 (80. (pen) Adrien Silva - 29. R. Varane, 87. K. Benzema)

Cristiano Ronaldo naases kasvatajaklubi koduväljakule ning võit tuli raskelt. Kuigi Varane viis Reali 29. minutil juhtima, suutis Portugali võistkond arvulises vähemuses 80. minutil penaltist kohtumise viigistada. Siiski jäi lõplik sõna Realile ning 87. Karim Benzema suurepärane pealöök andis kolm võidupunkti Madridile. 

Dortmundi Borussia - Varssavi Legia 8:4 (17. ja 18. S. Kagawa, 20. N. Sahin, 29. O. Dembele, 32. 52. ja 90+3. M. Reus, 81. F. Passlack - 10. ja 24. A. Prijovic, 57. M. Kucharczyk, 83. N. Nikolics)

Dortmund ja Varssavi tegid ajalugu - esimest korda Meistrite liiga ajaloos löödi avapoolajal seitse väravat. Mis teeb selle aga veelgi võimsamaks -- kõik seitse väravat löödi esimese 32 minutiga! Hullumeelne. 

Teisel poolajal väravatesadu jätkus ning viimase 45. minuti jooksul löödi veel viis väravat. Niimodi püstitati ka uus Meistrite liiga väravate rekord - varem pole kordagi Euroopa tugevaimas sarjas löödud 12 väravat! 

Tabeliseis enne viimast vooru:

Viimased mängud: Madridi Real - Dortmundi Borussia, Varssavi Legia - Lissaboni Sporting

G-alagrupp
Leicester City - Brügge 2:1 (5. S. Okazaki, 30. (pen) R. Mahrez - 52. J. Izquierdo) 

Kopenhaagen - Porto 0:0

Tabeliseis enne viimaseid mänge: 

Viimased mängud: Porto - Leicester, Brügge - Kopenhaagen

H-alagrupp
Zagrebi Dünamo - Lyon 0:1 (72. A. Lacazette)

Sevilla - Torino Juventus 1:3 (9. N. Pareja - 45 +2. (pen) C. Marchisio, 84. L. Bonucci, 90+4. M. Mandžukic) 

Sevillas peetud mäng oli väga tuline avavilest saati. Hispaania meeskond läks 9. minutil ilusa õhust allanurka löödud löögiga kohtumist juhtima, kuid Sevilla jäi väga raskesse positsiooni 36. minutil, kui Mark Clattenburg näitas teist kollast kaarti Franco Vazquezile. Korduse järgi võttis inglane kaardi taskust veidi liiga kergekäeliselt. 

Mängijatel läks avapoolajal mitu korda tunded keema ning paar korda pidi Clattenburg vastaseid lahutama. Halastamatu vilekoori osaliseks sai Clattenburg avapoolaja üleminutil, kui andis Juventusele väga vale penalti. Torino mängija libastus vastaste karistusalas oma mängija taha, kuid kohtunik seda ei näinud ning tema arvates tõmbas vastane itaallase maha. 

Mark Clattenburg saatis Sevilla peatreeneri teise poolaja alguses tribüünile! Foto: MARCELO DEL POZO

11 meetri karistuslööki läks lööma Claudio Marchisio, kelle löök polnud väga täpne. Sevilla väravavaht Sergio Rico sai käe vahele, kuid löök oli piisavalt tugev, et pall maandus väravas ning avapoolaeg lõppes 1:1 viigiga. 

Pinged olid teise poolaja alguses keritud haripunkti ning Clattenburg otsustas 56. minutil Sevilla peatreeneri platsi äärest minema saata. Torino surve kandis vilja ning 84. minutil, kui Leonardo Bonucci suurepärane vasaku jala pommlöök maandus Sevilla väravas. Kohtumise lõppseisu vormistas Mario Mandžukic neljandal üleminutil.

Tabeliseis enne viimast vooru:

Viimased mängud: Torino Juventus - Zagrebi Dünamo, Lyon - Sevilla

Täna kindlustasid edasipääsu viis meeskonda: Monaco, Leverkuseni Bayern, Leicester City, Madridi Real ja Torino Juventus.