Tulevast U18 koondist peetakse üheks edukaimaiks aastakäiguks ning poistelt loodetakse palju. Põhitegijad võiksid kindlasti olla Kristian Kullamäe ja Sander Raieste. Foto: Eero Vabamaegi
Korvpall
23. november 2016, 13:37

VÄGA HEA! Noormeeste korvpalli Euroopa meistrivõistlused toimuvad tuleval suvel Eestis

Euroopa korvpalliliit (FIBA Europe) otsustas anda järgmise aasta suvel toimuva U18 noormeeste B-divisjoni EMi korraldusõiguse Eestile.

Turniir peetakse Tallinnas tuleva aasta 28. juulist kuni 6. augustini. Võistluspaikadena kasutatakse ilmselt kevadel valmivat Kalevi Spordihalli, TTÜ Spordihoonet ja Audentese saali. 

"U18 EM on meile suur ja oodatud võit. Uskusime, et võime selle saada, aga mingit kindlust samas ka ei olnud. Oleme siiski Euroopas väike kandidaatriik, väiksema mõjujõuga. Samas, FIBA inimestega kohtudes ma rääkisin neile meie soovist kõik see viimased poolteist aastat, mis on möödas U16 (sama aastakäik, kes tuleval suvel mängib U18) B-divisjoni võidust Sofias," ütles korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

U18 koondis tuli suvel Skopjes B-divisjonis seitsmendaks, kusjuures puudu olid mitmed põhitegijad. Veerandfinaalis kaotati õnnetult Slovakkiale, mis võttis võimaluse pääseda A-divisjoni.

U18 koondise peatreener uues tsüklis on Vaido Rego, treener Indrek Reinbok ning kolmas treener Martin Rausberg.

U18 koondise kandidaatide ringi võiksid kuuluda: Kristian Kullamäe, Matthias Tass, Sander Raieste, Karl-Kristjan Karpin, Sten Saaremäel, Kaspar Treier, Hugo Erkmaa, Eric Schmalz, Henri Sten Vainola, Tom Kaldre, Henri Drell jt.