Milline kolmest meeskonnast - M-Sport, Citroen või Toyota - saab endale järgmiseks aastaks esisõitjaks Sebastien Ogieri?Foto: AFP/Scanpix
WRC
23. november 2016, 18:49

Ogier istub M-Sporti Fiestasse. Wilson on valmis tema palkamiseks minema üle seniületamata piiridest (3)

Autosporti andmetel kohtab neljakordset autoralli maailmameistrit Sebastien Ogieri sel nädalal Suurbritannias, täpsemalt Walesis või Cumbrias, kus valitsev rallitšempion asub testima M-Sport meeskonna 2017. aasta Ford Fiesta WRC võistlusmasinat.

Kuigi 2017. aasta ralliautod peavad rahvusvahelises autoliidus FIA läbima homologeeringu juba 1. detsembriks, on just Volkswageni ralliprogrammi ootamatu lõpetamise tõttu tulevaks aastaks töökohata jäänud Ogieri palkamine tiimiboss Malcolm Wilsonile tähtsaim sihtmärk.

"Olen valmis minema tema meeskonda toomiseks kaugemale kui olen kunagi varem läinud," rääkis Wilson Autospordile. "Jään varemöeldule kindlaks: see võimalus on üks parimaid, mis meie firmal kunagi olnud on, ja ma ei saa sel niisama minna lasta!"

Ogier jättis uue tööandja otsingute tõttu osalemata ka WRC hooaja lõpetamise galal Sydneys, kus Ott Tänak sai kätte aasta parima sõitja fännihääletuse auhinna. Just Tänak oleks kõigi eelduste kohaselt järgmisel hooajal prantslase meeskonnakaaslane, ent Ogieri allkirja jahivad veel ka Citroen ja Toyota.

Autospordi andmetel ei ole Prantsuse autotootja aga nõus enne Ogieri oma uue C3 WRC rooli lubama, kui mees nendega lepingu allkirjastab, aga praegu pole tiitlikaitsja palkamiseks leitud finantsvahendeid. Väidetavalt ei lähe hästi ka Ogieri esindajate ja Toyota bossi Tommi Mäkineni läbirääkimised.

Kõigi kolme potentsiaalse kosilase masinaid testida sooviv Ogier tunnistas, et laual on ka variant, et ta jätab 2017 rallihooaja täiesti vahele. "Seda valikut ma erinevate võimaluste nimekirja tippu ei pistaks, aga võimatu see pole."