Eesti meeste saalihokikoondis alustab laupäeval MM-finaalturniiri.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
28. november 2016, 04:00

Pluss, miinus ja ennustus | Suusamehed, doping ja saalihoki MM

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 28. novembri valik.

Läinud nädala pluss | Suusamehed avasid MK-sarjas punktiarve. Kui kahevõistleja Kristjan Ilveselt võis 30 sekka mahtumist loota, siis murdmaameestelt mitte. Oodatust paremini läks Rukal mõlemal rindel – Ilves oli tasemel kaks päeva järjest ja hoiab MK-sarjas 17. kohta ning MK-punktid said murdmaahooaja avaetapil kirja ka sprinterid Marko Kilp ja Raido Ränkel.

Tõsi, naissuusatajad ja distantsisõitjad olid ootuspäraselt aeglased, ent suures pildis pakkus Ruka võistlus siiski Eestis nii defitsiitset suusarõõmu.

Dopingutont kummitab jätkuvalt. Foto: SERGEI KARPUKHIN

Läinud nädala miinus | Tülgastavad uudised Lausanne’is asuvast Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) peakorterist laekusid ka eelmisel nädalal, kui esmaspäeval teatati tosinast ja reedel seitsmest positiivsest dopinguproovist, mis võetud 2008. ja 2012. aasta suveolümpiatel.

Nagu sel sügisel kombeks saanud, olid patustajateks eelkõige SRÜ liikmesriikide sportlased ja avastatud aineteks anaboolsed steroidid. ROK talitab vanu dopinguproove uurides ainuõigel ja –võimalikul moel, sest petised tuleb avalikustada. Aus spordirahvas on aga põhjusega sügavalt nördinud.

Eesti meeste saalihokikoondis alustab laupäeval MM-finaalturniiri. Foto: LAURA OKS

Alanud nädala ennustus | 10% on tõenäosus, et Eesti meeste saalihokikoondis alustab Riias peetavat MM-finaalturniiri kahe võiduga. Eesti kohtub laupäeval Šveitsi ja pühapäeval Saksamaaga, esimeses matšis ollakse kindel autsaider, teises selge soosik. Et Šveitsi võita, peaks Eestil kõik perfektselt õnnestuma ja vastasel olema (väga) halb päev. Kaks võitu tagaksid otsepääsu veerandfinaali ning looksid soodsa seisu poolfinaali pürgimiseks.