Toto Wolff (vasakul) ja Nico Rosberg.Foto: LEONHARD FOEGER
Vormel 1
2. detsember 2016, 18:44

Mercedese pealik: Nico loobumine näitab tema isiksuse tugevust

Eelmise nädala lõpus vormel 1 meistriks kroonitud Nico Rosberg otsustas mootorispordist loobuda. Mercedese tiimi pealiku Toto Wolffi sõnul tõestab sakslase otsus mehe tugevat isiksust. 

"See on Nicolt väga julge otsus, mis näitab, kui tugev isiksus tal on," sõnas 44-aastane Wolff. "Ta otsustas lahkuda pärast karjääri tipphetke - ta krooniti F1 maailmameistriks. Sellega täitis Nico lapsepõlveunistuse.

Ma aktsepteerisin tema otsust kohe, sest ta oli selles väga kindel. Ühte inimest on võimatu mõne sõnaga kokku võtta, aga Nicol on eriline kombinatsioon looduse poolt antud talendist ja võitlusvaimust, mis viis ta väga kaugele." 

Wolffi sõnul tegid isa saavutused Nico elu märksa raskemaks. "Paljude arvates oli Nico kogu aeg kindlal teel F1 maailmameistritiitlini. Tegelikkuses oli ta õlgadel väga raske ootuste koorem, mispärast pidi ta veel rohkem võitlema. 

Mercedeses ei andnud Nico kunagi alla. Rasketest aegadest võitles ta tagasi ning oli nii paljudele inspiratsiooniks. Ta teenis teiste austuse oma võitlusvaimu, visaduse ja surve all võistlemisega. 

Alates 2010. aastast on ta meie meeskonda süstinud võitluslikku energiat, mille abil oleme kasvanud tugevamaks. Me ütleme Nicole lihtsalt "aitäh"  uskumatu panuse eest meie edusse."