Peatreener Frank Martin teiste seas õpetussõnu jagamas ka Kotsarile. Foto: Michael Reaves
Korvpall
5. detsember 2016, 15:48

VIDEO | Maik-Kalev Kotsar sai peatreenerilt kiita: ta on osav ja tark mängumees, aga peab veel meie süsteemiga harjuma (1)

South Carolina peatreener Frank Martin rääkis pärast järjekordset võidumängu peetud pressikonverentsil ka Maik-Kalev Kotsarist ning eestlase suunas jätkus tal peamiselt kiidusõnu. 

"Ta on oskustega mängija. Maik ei ole nagu Chris (Silva), kes peab alles korvpalli mängima õppima," võrdles Martin kahte meeskonna korvialust jõudu. 

"Maik ei pea mängu õppima, aga tal tuleb hakata mõistma, kuidas mängida meie standardite järgi. Tal on hea tehnika, sööduoskus ja mängust aru saamine. Ta on meie parim ball screen defender (parim kattemängu kaitsja)."

Ta lisab: "Maik on küll meie kõige vähem atleetlikumaid korvialuseid mehi, aga on kindlalt parim kaitsemängija. Seda just tänu tema tarkusele ja oskusele olla õiges kohas.

Maik ei tee väljakul eriti efektseid liigutusi, vaid pigem lihtsaid asju. Efektsus jääb küll pealtvaatajatele meelde, aga lihtsate asjade hästi tegemine teeb sinust hea mängija."

Martin usub, et Kotsar on äärmiselt töökas ning viimase kohtumise vähest punktisaak jääb teda mõneks ajaks kummitama. "Asi polnud selles, et ta ei proovinud, aga tal polnud vajalikku lisakäiku. 

Ma ei imestaks, kui ta viimast mängu läbi elaks. Nüüd kui olen teda tundma õppinud, siis tean, et väiksed asjad lähevad talle korda. Ta on perfektsionist."

Vaata videost, mida South Carolina peatreener veel Kotsarist, aga teistest rääkis (eestlasest hakatakse rääkima umbes 7. minutil):