Hetk septembris peetud mängust Eesti - Portugal. Laupäeval võib loosiratas meid portugallastega ka järgmisel suvel kokku viia.Foto: LAURA OKS
Korvpall
6. detsember 2016, 14:13

Osalejad teada, loosimine laupäeval!

Korvpallikoondis peab MM-sarja pääsemiseks edestama tuleval suvel pigem üht vastast (1)

Euroopa korvpalliliit FIBA Europe avaldas tuleval suvel MMi eelkvalifikatsioonis osalevad meeskonnad. Neid on 13, sealhulgas Eesti, ning edasi pääseb 8 paremat.

Süsteem on lihtne: moodustatakse neli alagruppi, kust igaühest pääseb edasi kaks paremat. Kolm gruppi tulevad kolme-, üks neljaliikmeline. Põhimõtteliselt saab öelda, et parima loosi korral on Eesti ülesanne juba enne mängude algust täidetud.

Eesti kuulub loosimisel 1. tugevusgruppi koos Hollandi, Bosnia ja Hertsegoviina ning Valgevenega.

2. grupp: Austria, Rootsi, Bulgaaria, Makedoonia.

3. grupp: Slovakkia, Portugal, Albaania, Kosovo.

4. grupp: Armeenia.

Seega mängib Armeenia, kes tänavu võitis kodustatud tipptsentri Bryant Dunstoni toel Euroopa väikeste riikide meistrivõistlused, igal juhul neljases grupis. Ja parem mitte meenutada, et U20 EMil Eesti kaotas tänavu Armeeniale...

Tugevusgruppide peale vaadates on selge, et kui Eesti satub näiteks kolmeliikmelisse alagruppi ja kolmandast urnist loositakse sinna Albaania, võib ülesande sisuliselt täidetuks lugeda - mäletame läinud suvel Tallinnas peetud kontrollmängu, kus alistasime selle meeskonna poolesaja silmaga. Samas Portugali ja Kosovoga oli mõne kuu eest parajalt pusimist.

Loosimine toimub eeloleval laupäeval Prahas. MM-valiksarja põhiosa läheb lahti 2017. aasta sügisel. Vanast Maailmast osaleb seal 32 meeskonda - kõik 24, kes mängivad EM-finaalturniiril ning 8 tükki siis ülalmainitud eelkvalifikatsioonist.