Therese JohaugFoto: BERIT ROALD
Talisport
7. detsember 2016, 12:04

Johaug: minu jaoks loeb ärgates üks mõte - olümpiamängud! (3)

14 kuu pikkuse võistluskeelu teeninud Norra suusataja Therese Johaug proovib vaikselt treenides negatiivseid mõtteid tõrjuda ning tunnistas  Norra Rahvusringhäälingule, et motivatsioonipuudust tal pole. 

"Üles ärgates on mul mõtteis olümpiamängud. Treenin tugevalt ning teen tagasituleku nimel rasket tööd," sõnas Johaug.

Olümpiavõitja andis positiivse dopinguproovi 16. septembril, mil tema organismist leiti keelatud ainet klostebool. Johaugi ja tema arsti Fredrik Bendikseni sõnul sattus aine norralanna organismi Trofodermini nimelise kreemi kaudu, mida suusataja enda päikesepõletatud huultele määris.

Tänaseks on Johaug ka vaikselt leppimas oma võistluskeeluga. "Pean selle teadmiseks võtma. Ja hiljem saan seda korralikult vaagida."

Kuna Johaug ei tohi koondisekaaslastega koos treenida ega võistelda, peab ta sõprade esitusi jälgima televiisorist. Nõnda jälgis ta nädalavahetusel hea sõbra ja kaaskannataja Martin Johnsbrud Sundby (Sundby sai suvel kahekuuse võistluskeelu ning temalt võeti ära eelmise hooaja MK-sarjavõit ning Tour de Ski tiitel) esitusi Lillehammeris põnevusega. Sundby võitiski minituuri. 

"Istusin diivanil ja elasin Martinile kaasa. Oleme samas situatsioonis ning peame raskest seisust välja tulema. Ta näitas sellel nädalavahetusel, et poodiumile on võimalik tagasi tulla. On selge, et ta on minu jaoks meeletult motiveeriv!"