Migrandid. Pildil olevad isikud ei ole seotud artikli sisuga.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
7. detsember 2016, 18:18

Viis teismelist afgaani lähevad Rootsis poisi vägistamise eest kohtu alla (35)

Viis afgaani vanuses 16-17 on Uppsalas kinni peetud süüdistavatena alla 15aastase poisi vägistamises.

Teisipäeval esitati viiele teismelisele süüdistus lapseealisega vägivaldsesse suguühtesse astumises, vahendas The Local. Vägistamine toimus noa ähvardusel oktoobris ühes Uppsala metsases piirkonnas Gottsunda rajoonis, kirjutas kohalik ajaleht UNT.

Ühte viiest teismelisest süüdistatakse lisaks vägistamisele ka õigusemõistmise takistamises ning lapsporno valmistamises ja omamises. Kahtlustatakse, et ta osaliselt filmis vägistamist ning ähvardas need videod sotsiaalmeediasse üles panna, kui ohver peaks ametivõimudega ühendust võtma.

Kõik viis poissi eitavad oma süüd. Üks neist väidab, et ta ei olnud sündmuse väidetaval toimumise ajal kuriteopaigal, kaks neist väidavad, et nad ei mäleta juhtumit ning ülejäänud kaks on teatud kuriteo episoodide toimumist kinnitanud, kuid eitavad, et tegu olevat olnud vägivaldse suguühtega.

Kõik poisid, nii kahtlusalused kui ka ohver, saabusid Rootsi asüülitaotlejatena ning olid varem üksteisega tuttavad. Väidetava vägistamise võimalik motiiv on seni selgusetu. AP uudisteagentuur avaldas, et kõik poisid on pärit Afganistanist ning nad tulid Rootsi ilma saatjata alaealistena.

“Väidetavalt olid kaks süüdistatavat millegi tõttu ohvri peale ärritunud,” ütles prokurör Johan Strömbäck.

Kohtumenetlus algab esmaspäeval ehk 12. detsembril.