Jelena IsinbajevaFoto: ALEXANDER NEMENOV
Doping
7. detsember 2016, 18:11

Teivashüppe maailmarekordinaisest Jelena Isinbajevast sai Vene antidopingupealik (2)

Kahekordne olümpiavõitja Jelena Isinbajeva nimetati Venemaa Antidopinguagentuuri (RUSADA) uueks juhiks, kirjutab Inside the Games.

Rio de Janeiro olümpiamängudelt koos ülejäänud Venemaa kergejõustikukoondisega (välja arvatud kaugushüppaja Darja Klišina) eemale jäänud ja seetõttu sportlaskarjääri lõpetanud teivashüppaja sõnul on võitlus dopingu tarvitamisega rahvusvaheliselt üks olulisimaid teemasid.

"Kui efektiivsed me Venemaal selles võitluses olla saame, sõltub RUSADA volituste taastamisest. See on meie peamine eesmärk ja pingutame selle saavutamise nimel kõigi jõududega."

Antidopingupealikuks nimetamise tõttu loobus Isinbajeva kandideerima rahvusliku kergejõustikuliidu juhiks – valdav enamus sealseid sportlasi on tänavu suvel lahvatanud dopinguskandaali tõttu jätkuvalt rahvusvahelise võistluskeelu all.

Teatavasti oli teivashüppe maailmarekordinaine just see, kes Rahvusvahelise Olümpiakomitee otsuse üle pea kõige rohkem sõna võttis. Vene kergejõustiklaste eemale jätmist Rio olümpialt nimetas ta "kergejõustiku matusteks" ja "jultunud poliitiliseks otsuseks".