Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
10. detsember 2016, 07:00

MÄELE! Kuutsemäe ja V-Munamägi lähevad üle uuele piletisüsteemile

Alates reedest 09.12.16 on Kuutsemäel ja V-Munamäel kasutuses uus modernne piletisüsteemile. Tegemist on maailma suusakeskustes laialt levinud Austria firma AXESS tootega millega on kõik, kes väljamaal suusatamas käinud kindlasti kokku puutunud. 

Oluliseima uuendusena on mäepiletid nüüdsest kaugelt loetavad – neid ei pea enam iga kord väravat läbides sisestama.

Uue süsteemi eelised:

  • Kaugelt loetav kiipkaart (AXESS SMARTCARD). Palju mugavam kasutada.
  • Pileti kaotamise võimalus on viidud miinimumini, kuna piletit ei pea taskust välja võtma.
  • Pileti kasutusaeg hakkab kehtima mitte mõni minut peale ostmist nagu vana süsteemi puhul, vaid esimesest värava läbimisest pileti ostmise päeval.
  • Piletit saab ette osta – näiteks järgmiseks päevaks, et hommikusi järjekordi vältida. Piisab kui kassas öelda, et mis päeval piletit kasutada soovite.
  • Lähitulevikus lisandub palju huvitavaid lisavõimalusi. Külastaja saab näha oma laskumiste statisitikat: mitu laskumist päevas tehtud, palju hooaja jooksul mäel käidud jne.
  • Kasutusaega saab laadida internetis ja veel mitmeid super lahedaid lisasid.

Hooajapiletitele pole vaja enam pilti kleepida vaid see laetakse kaardile digitaalselt.

Uus lahendus kehtivatesse reeglitesse muudatusi ei too: kõik mäepiletid (va firmapilet) on endiselt personaalsed ja kaotavad edasiandmisel kehtivuse. Märgatavalt on paranenud võimaliku mäepileti väärkasutuse kontroll. Selliste juhtumite puhul on keskusel endiselt õigus ja kohustus vääralt kasutatud pileti kasutamine peatada ning kasutamata jäänud aega ei kompenseerita.

Loe lisa http://www.kuutsemae.ee/baltikumi-suurim-maesuusapiirkond-kuutsemae-ja-v-munamagi-lahevad-ule-uuele-piletisusteemile/!