Kelly Sildaru uhked tulemused Dew TourilFoto: Kuvatõmmis
Talisport
9. detsember 2016, 20:49

Sildaru liigub Dew Touril ülikindlal kullakursil   (18)

Ilmastikuolude tõttu veidi segi paisatud Dew Touri võistlusgraafikus toimus täna pargisõidu hüppevõistlus, kus ühte 20meetrist trampliini läbis iga sportlane neli korda ning arvesse läks kaks paremat tulemust. Naiste konkurentsis näitas ülivõimsat üleolekut tiitlikaitsja Kelly Sildaru, kes läheb homsele reilisektsioonile vastu selge favoriidina.

Sildaru kahe parima hüppe kombineeritud punktisumma oli 86,33 punkti mis on 16,67 rohkem kui teise koha saanud Kaya Turskil (69,66). Kolmas on pärast hüppeid Maggie Voisin skooriga 68,99.

Eestlannale tagasid liidrikoha kaks selg ees tehtud 900kraadist ehk kaks ja pool täistiiru hüpet. Kõrge skoori taga on aga oluline freestyle-suusatamise nüanss – Kelly tegi esimese pöörde vasakule (44,33 punkti) ning teise paremale (42,00). Maailmas pole palju naisi, kes suudaksid trikitada ühevõrra vingelt mõlemas suunas.

Homme õhtul on Dew Touril kavas reilisekstiooni võistlus, kus läheb kahest laskumisest 100 punkti skaalal kirja parem. Sildaru libisemisoskused on nõnda head, et kui üks laskuminegi viisakalt välja tuleb, peaks karjääri teine võit olema käeulatuses.