Kettaheitja Gerd Kanter.Foto: Viljar Voog
Spordivaria
20. detsember 2016, 13:06

Vaata, kuidas täitsid 44 Eesti spordiajakirjanikku sedeli aasta meessportlase valimisel (2)

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) aasta sportlaste hääletusel nägi pingelisimat esikohavõitlust meeste seas, kus kettaheitja Gerd Kanter kogus 139 ja tõkkejooksja Rasmus Mägi 131 punkti.

Arvestades, et maksimaalne võimalik punktisumma oli 220, jaotusid spordiajakirjanike hääled silmatorkavalt tasavägiselt. Mägi kogus küll 14 esikohta Kanteri 11 vastu, aga ühtlasem punktisaak andis esikoha Kanterile.

Kindla kolmanda koha saavutas 10 esikohta kogunud jalgpallur Ragnar Klavan. Esikohti teenisid veel kolm meessportlast – kettaheitja Martin Kupper asetati ankeetidel kõrgeimale reale kahel, jalgrattur Tanel Kangert kolmel ja kulturist Ott Kiivikas samuti kolmel puhul.

Üks üheteistkümnest Kanterile maksimumpunktid andnust oli Eesti Päevalehe spordiajakirjanik Jaan Martinson, kes põhjendas oma otsust nii: "Gerd Kanter on olümpiameessportlastest ainus, kes hooaja tähtsamatel võistlustel ei põrunud. Tegi oma ära. EM-il piisas sellest pronksiks, olümpial paraku mitte. Medal on medal – ei tee ju sportlased trenni neljanda-viienda-kuuenda koha nimel. Ja vanameistri aunimetus andis Kanterile pool punkti lisaks."

Õhtulehe spordiajakirjanik Ville Arike asetas esikohale Rasmus Mägi, sest: "Pean 400 meetri tõkkejooksus olümpiafinaali jõudmist erakordseks saavutuseks. Sellel alal maailma tippkonkurentsis läbi lööv valge mees on harv nähtus, ning finaalis jooksis Mägi pealegi Eesti rekordi ja teenis 6. koha. Mägi saavutuse võinuks minu silmis üle kaaluda mõni individuaalne olümpiamedal, kuid seda Rios ei võidetud."

Teist aastat järjest spordiajakirjanike hääletusel kolmanda koha hõivanud Klavanit eelistanud Postimehe spordiajakirjanik Kristjan Jaak Kangur selgitus oma otsusele: "Ragnar Klavani jõudmine Liverpooli ehk jalgpallimaailma esikümnesse kuuluva klubi ridadesse märgib tõusu tasemele, mille kõrgust on väikesest Eestist vaadates kohati raske tajuda. Poiss Viljandist jõudis paika, kuhu pääsemisest unistavad ja mille nimel teevad ränka tööd kümned tuhanded jalgpallurid üle kogu maailma.

Seesuguseid märgilise tähtsusega hetki, millega on võrreldavad vaid Mart Poomi siirdumine Inglismaale või Martin Müürsepa pääs NBAsse, sünnib Eesti spordis ehk korra kümne aasta jooksul."

Vaata Eesti Spordiajakirjanike Seltsi Facebooki-lehelt, kuidas täitsid 44 hääletusel osalenud Eesti spordiajakirjanikku oma sedelid aasta meessportlase kategoorias.