Sebastien OgierFoto: Red Bull Content Pool
WRC
21. detsember 2016, 15:48

Sebastien Ogier: mul pole midagi kaotada

Neljakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier tunnistas, et pärast Volkswageni MM-sarjast taandumist tööta jäämine ning oma uueks sõidupaigaks M-Sport tiimi valimine, on kaasa toonud pingelanguse.

"Olen nende viimaste aastatega palju saavutanud, aga tunnen ikkagi, et mul pole midagi kaotada. Ma ei pea enam kellelegi midagi tõestama," rääkis Ott Tänaku värske tiimikaaslane Red Bulli kodulehele.

Prantslane teab, et võrreldes oma eelmise töökohaga, astus ta M-Sportiga liitudes pigem sammu tagasi. Kui Volkswagen ei lubanud nelja MM-sarjas veedetud aastaga peaaegu kedagi enda kõrvale püünele, siis Fordiga võideti viimati MM-ralli 2012. aastal.

"Ees ootab põnev väljakutse see meeskond pärast mitut rasket aastat taas edukaks muuta," nentis Ogier, kelle hooaja algus läheb ilmselt uue Ford Fiesta WRCga harjumisele – seni on ta masina roolis istunud ühe lühikese testipäeva Suurbritannias ning kaks päeva hullanud Rootsi lumel.

"Meil on jaanuaris enne esimest rallit (Monte Carlos - toim) kavas veel üks test, mis on harilikult kahepäevane. Väga pikka aega mul autoga kohanemiseks pole, aga loodetavasti tuleb tunnetus kähku. Aga see on ka põhjus, miks ma ütlesin, et ees seisab väljakutse. Praegu on veel veidi vara teada, milleks me võimelised oleme."

Prantslane teab, et tema ainuvalitsemisel võib uue meeskonna ning uute reeglite tõttu olla lõpp. See ei morjenda teda aga grammigi! "Ma jälestan kaotamist ja iga kord, kui mõnest võistlusest osa võtan, annan endast parima. Ma ei tee kunagi midagi pooles vinnas vaid sajaprotsendiliselt," rääkis Ogier. "Nüüd vaatame, mida tulevik toob!" 

Tänavusele aastale tagasi vaadates ei ole Ogieri tipphetkeks aga sugugi neljas järjestikune maailmameistritiitel vaid esiklapse sünd. "Palju aastaid keskendusin ma vaid võidusõidule. Kuigi jätkan oma ametis edaspidigi ja annan jätkuvalt endast rallidel kõik, siis nüüd soovin sealt kõrvalt nautida oma perega aja veetmist."

Pisipoeg Tim sündis Ogieri ja teletähest kaasa Angela perre 13. juunil. "Temast lahkuda on üha raskem ning ilmselt läheb tunne üha hullemaks, kui ta veidi kasvab ja rääkima õpib. Olen üpris kindel, et esimesed sõnad, mis ta ema talle õpetab, on "Issi, jää koju!"" muheles Ogier.