BC Kalev/Cramo vs Moskva HimkiFoto: Jörgen Norkroos
Korvpall
22. detsember 2016, 18:53

Kalev/Cramo pakkus Moskva Himkile võimsa lahingu, kuid kaotas võidetava mängu

Korvpalli Ühisliigas võõrustas BC Kalev/Cramo Venemaa suurklubi Moskva Himkit. Fännidele ilusat jõulukingitust ei suudetud pakkuda ning võidetav mäng kaotati 77:84. 

Kalev alustas kohtumist maruliselt ning juhtis pärast kuute minutit juba 14:4. Perioodi lõpuks jõudsid aga nimekad külalised järgi, kuid Eesti meisterklubi püsis veel ees 19:17. Järgmise veerandi alguses näitasid meeskonnad tasavägist mängu, kuid poolaja lõpus realiseeris Himki oma võimalused paremini ära ning läksid pikemale puhkepausile 38:32 eduseisus. 

Kolmanda veerandi alguses jõudsid kalevlased koheselt punkti kaugusele, kuid Cramo jäi jätkuvalt hätta kate-kattest mängu kaitsmisega ning perioodi keskpaigaks kasvas Himki edu 13 silmale 54:41. Siis tuli aga esmakordselt platsile Martin Dorbek, kes aitas külalisi ligi viis minutit kuival hoida ning veerandi lõpus püsis veel lootus - 53:58 Kalevi poolt vaadates. 

Haarav lahing jätkus viimasel kümnel minutil ning Kalev jõudis veel kahe ning ühe punkti kaugusele - pärast Mark Tollefseni tabavat kolmest 3.22 enne lõpusireeni näitas tabloo 69:70 Himki edu. Järelejäänud ajaga võtsid aga külalised oma, kes eksisid vähem ja kalevlased ei tabanud viskeid. 

Kalev/Cramole sai võidetavas mängus lisaks kehvale kate-kattest kaitsele saatuslikuks ka tervelt 21 pallikaotust (Himkil 10). Samas näitasid kalevlased head visketabavust - väljakult tabati 50% visetest, külalised 36%.

15 punktiga olid Kalev/Cramo resultatiivseimad Cedric Simmons (visked väljakult 8/7) ja Demonte Harper (18/4!). Mängujuht oli lähedal ka kolmikduublile, sest kogus 11 resultatiivset söötu ja üheksa lauapalli. Samas tegi ta ka viis pallikaotust. Vitali Ljutõtš ja Mark Tollefsen lisasid 14 silma. Külaliste poolelt tegi enim pahandus Jacob Pullen, kes skooris üleplatsimehena 24 punkti, paar valusat korvi visanud Sergei Monia lisas 16. 

Kalev/Cramol on Ühisliigas kaks võitu ja kaheksa kaotust, millega ollakse 12. kohal. Himkil on kolmas kaheksa võidu ja kahe kaotusega.