Martin Dorbek (taga) aitas teisel poolajal Kalevi kaitsetöö sitkemaks muuta.Foto: Jörgen Norkroos
Korvpall
23. detsember 2016, 04:00

Kalev püüdis parimat, kuid lõpp läks nagu alati (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond esitas VTB Ühisliigas tippklubi vastu tubli partii, kuid BC Himkile tuli siiski alla vanduda 77:84 ning siinkohal on paslik tsiteerida omaaegse Venemaa peaministri Viktor Tšernomõrdini surematut ütlust: püüdsime parimat, kuid välja tuli nagu alati.

Kalev pani stardist pöörase tempoga minema (kuue minutiga 14:4), kuid tasapisi hakkasid Himki ässad üha paremini tabama. Külalised said pärast vaheaega ette 54:41, kuid kordagi ei tekkinud tunnet, et rong on läinud. Mõnigi vastane näis mõtetega olevat juba jõuludes. Kalev jõudis peaaegu järele (69:70), kuid siis pani Himki uuesti oma klassi maksma.

Kõige õnnetuma mängija tiitli eest võitlesid Demonte Harper ja Marko Todorovic. Harper jõudis küll lõpuks peaaegu kolmikduublini (15 p, 9 lp, 11 rs), kuid ta tabas mängust 18 viskest vaid 4. Ning Kalev tegi 21 pallikaotust vastaste 10 vastu ja seda pidaski peatreener Alar Varrak allajäämise põhjuseks.

"Muidu normaalne mäng, kuid sundimatud pallikaotused teevad tuska – sealt tuli nagu ragulkaga vastu," nentis Varrak. Tema hinnangul oli Himkil viis-viie vastu positsioonimängus suuri raskusi ning ta peab vastaste 84 punkti peal hoidmist korralikuks näitajaks: "Nad on EuroCupil visanud keskmiselt üle 90 punkti mängus."

Harperi esitus pani Varraku pead vangutama. "18st 4 pole hea näitaja. Vastased avaldasid sageli meile hästi survet, panid ääred kinni, pall jäigi Harperi kätte ja edasi otsustas juba tema meisterlikkus."

Kokkuvõttes näeb juhendaja aga liikumist positiivses suunas, ta jäi rahule ka pühapäevase karikafinaali esimese poolajaga. "Pean nüüd eestlased paremini mängu tõmbama, eks mõtlen jõulude ajal nendele asjadele. Pole loogiline, et Veideman mängib ainult 7 minutit."

Viis välismaalast viskas eile kokku 67 (edukamatena Harper ja Cedric Simmons 15 ning Vitali Ljutõtš ja Mark Tollefsen 14), eestlased 10 punkti. Kalev on kümnest mängust võitnud kaks, 5. jaanuaril sõidetakse Riiga külla sealsele VEFile.