Jürgen Klopp embab Ragnar Klavanit pärast 1:0 võitu Evertoni üle.Foto: Phil Noble
Jalgpall
24. detsember 2016, 13:25

Liverpooli ajaleht ülistab Eesti kaptenit: Klavan on Kloppi jaoks kui jackpot! (7)

Ajalehe Liverpool Echo juhtiv jalgpallireporter James Pearce kirjutab tänases lehes väga kiitvalt Liverpooli keskkaitsjast Ragnar Klavanist, kelle BBC esmaspäevase Merseyside'i derbi (1:0 või Evertoni üle) parimaks meheks valis.

"Liverpooli boss Klopp tabas Klavaniga jackpot'i" teatab Pearce'i artikli pealkiri.

"Valitses tõsine kartus, et Joel Matipi vigastus rikub ära Liverpooli tiitlipüüdlused. Valitses arvamus, et ilma Matipita on Liverpooli kaitse liiga haavatav.

Aga kuigi Matip peab esmaspäevase matši Stoke'i vastu vahele jätma nagu ka kaks eelmist, on mured hajunud, sest algkoosseisus tõusnud Ragnar Klavani partiid on olnud meisterlikud. Kogu kiitus, mis talle Merseyside'i derbi järel osaks sai, oli teenitud.

Eesti kapten maandas oskuslikult Evertoni ründaja Romelu Lukaku ohufaktori. Klavan oskab ohuallikat silmata ja siis probleemi rahulikult ära lahendada. Ta saab hakkama füüsilistes duellides, ei satu kunagi paanikasse, omab head pallitunnetust ja suudab mängu suurepäraselt alustada," kõlab Pearce'i kiitus.

"Liverpooli suvised ostud olid head - Sadio Mane, Gini Wijnaldum ja Matip tõestasid kiiresti, et on väärtuslikud täiendused. Klavani nimi väärib samasse nimekirja kandmist. Ta oli üks märkamatuid üleminekuid, aga tema eest makstud 5 miljonit eurot on juba praeguseks end kuhjaga ära tasunud.

Klopp sai aru, et vajab pärast Kolo Toure ja Martin Skrteli lahkumist kaitsesse kogemust ja teadis väga hästi, et Klavan sobib sellesse rolli kui rusikas silmaauku," kirjutas ajaleht.