Foto: Brian Spurlock
Korvpall
26. detsember 2016, 14:58

VIDEOD | Cavaliers teenis finaali kordusetenduses küll ülimagusa võidu, aga kas ka ausa võitlusega? (3)

Eile hilistel õhtutundidel peeti korvpalliliigas NBA üks senise hooaja vingemaid kohtumisi, kui mulluse finaali kordusetenduses alistas Cleveland Cavaliers põnevusmängus Golden State Warriorsi. 

Veel loetud minutid enne kohtumise lõppu oli kodus mänginud Cavaliers rohkem kui 10 punktilises kaotusseisus, kuid raske olukord suudeti enda kasuks pöörata. Küll aga on pärast kohtumist tekkinud arutelu, kas magus võit oli teenitud ka ausalt? 

Esiteks on küsitav Kyrie Irvingu võidukorv, kus jooksuhõngu on samapalju nagu küpsetel verivorstidel. Ühest küljest on tegemist puhtalt tõlgendamisega, kuid paistab, et pöördel teeb mängujuht pall käes kolm sammu. Või kuidas tundub?

Teine kõnealune situatsioon puudutab Warriorsi viimast rünnakut, kui külalistele oli jäänud ühe punktilisest kaotusseisust mängu päästmiseks 3,4 sekundit. Palli saanud Kevin Durant aga komistas Richard Jefferson jala taha ning viskeni ei jõuagi. Kas kohtunik oleks pidanud selles olukorras kaitsjale vea vilistama?

Asjaosaliste endi arvamused läksid selles olukorras veidi lahku. "Üritasin viskele pääseda. Kindlasti ei kukkunud ma oma initsiatiivil," sõnas Durant. 

Jeffersoni aga ütles viimaste sekundite kohta nii: "Me kõik arvame igas mängus, et meie vastu tehakse kogu aeg vigu. Sellepärast ongi kohtuniku töö raske."

Suurimad Warriorsi fännid võivad näha ka mõnetist ära tegemist Clevelandi viimase rünnaku eel. Nimelt ei jõudnud külalised 24 sekundiga viskele, mis oli ilmselge, aga kohtunikud läksid asja veel videost üle vaatama. See aga andis kodumeeskonnale väärtusliku mõtlemispausi, kuivõrd kõik time-out´id olid varasemalt ära kasutatud.