Tõkkejooksja Rasmus Mägi.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
27. detsember 2016, 21:43

SPORDIAASTA TÄHED 2016 | Eesti rahvas ei hinda (enam) Gerd Kanterit (16)

Aasta meessportlase hääletusel pälvis kettaheitja Gerd Kanter kahes kategoorias (spordiajakirjanikud ja spordialaliidud) esikoha, ent sai rahvahääletusel nulli, mis jättis ta esikohast ilma. 2016. aasta Eesti parim meessportlane on tõkkejooksja Rasmus Mägi.

Aasta parimate sportlaste hääletus toimib juba aastaid sama süsteemi järgi – läbi viiakse kolm eraldi hääletust (rahvas, spordialaliidud ja spordiajakirjanikud), kus punkte saab esiviisik. Esimene koht viis punkti, teine koht neli jne. Kolme kategooria punktid summeeritakse ja saadakse lõplik paremusjärjestus, kusjuures võrdsete punktide puhul lahutab viigi spordiajakirjanike valik.

Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud ja Rio de Janeiro olümpiamängudel viienda koha saavutanud Gerd Kanter võitis tänavu nii spordiajakirjanike kui ka spordialaliitude hääletuse, ent esikoht ja kuldne Kristjan kuulus neis kategooriates teiseks jäänud Rasmus Mägile, kes võitis rahvahääletuse.

Kanter tulnuks üldkokkuvõttes esikohale, kui saanuks rahvahääletusel teise või kolmanda koha, ent 11kordne tiitlivõistluste medaliomanik ei jõudnud seal isegi esiviisikusse. Meessportlase hääletuse kolmas koht kuulus Ragnar Klavanile, kes sai spordipressilt kolmanda ja rahvalt teise koha punktid. Spordialaliidud jätsid jalgpalluri nullile.

Lõplikud tulemused: