Tänased õhtujuhid Marko Kaljuveer ja Tõnis NiinemetsFoto: Alar Truu
Spordivaria
27. detsember 2016, 21:55

SPORDIAASTA TÄHED 2016 | Loe, mis toimus kontserdisaalis reklaamipauside ajal

Kas tahad teada, mis juhtus pärast seda, kui spordiaasta lõpetamist koos Marko Kaljuveeriga juhtinud näitleja Tõnis Niinemets ütles: "Midagi täiesti erakordset ja enneolematut Spordiaasta Tähtede ajaloos - reklaamipaus."? Siis loe edasi.

Kui Spordiaasta Tähed veel Eesti Televisioonis pesitses, reklaamipause muidugi polnud, kuigi ürituse korraldaja Eesti Olümpiakomitee oleks neid väga soovinud, et sponsoritele (rohkem) meele järele olla. Nüüd Kanal 2 eetris olid reklaamipausid olemas, millega kaasnes uus väljakutse - need tuli Nordea kontserdisaalis sisustada.

Esimene reklaamipaus
Lahenduseks olid õhtujuhtide vestlused spordiinimestega. Esimese reklaamipausi sisustas Eesti võrkpallikoondise peatreener Rainer Vassiljev, kellelt Niinemets päris: "Käisime koos sinuga ammu samas majas võrkpallitrennis, aga sinust on saanud treener, minust kloun, kuidas nii läks?"

Vassiljevi vastus: "Igaüks teeb elus oma valikud." Siis räägiti tõsist juttu ning Vassiljev rõhutas Eesti võrkpalli edust rääkides spordiala sees valitsevat küünarnukitunnet. Intervjuu katkes sõna otseses mõttes poolelt sõnalt, sest järsku kõlas lava tagant käskivas toonis "Marko!".

Ja siis hüppas peamikrofoniga telemees lavale ja andis kätega intensiivselt märku, et kohe on pekkis kõik, mis vähegi olla saab. "Nonii," jõudis Kaljuveer öelda, kui nad Niinemetsa ja Vassiljevilt end lavalt ära koristasid ja selle Helar Osilast räppinud artistide jaoks vabaks tegid.

Teine reklaamipaus
Kaljuveeri ja Niinemetsa vestluskaaslaseks oli 191 Eesti rekordit püstitanud 17aastane ujuja Kregor Zirk. Enne intervjuud lubas Kaljuveer: "Nüüd me jutuga liiale ei lähe, kuulame, mis meile kõrva öeldakse ja jääme vait enne, kui reklaamipaus lõpeb!" 

Niinemets uuris Zirgilt, kas too vahel niisama kah vees mõnulemas käib, nagu näiteks tema ja Kaljuveer? "Kui sõpradega randa lähen, siis ujumisprille pähe ei pane. Nad küll tahavad minuga võidu ujuda. Võtan iga kord kutsed vastu, aga nad saavad lutti ikka."

Õhtujuhid pidasid sõna ja jäid vakka enne, kui peamikrofoniga telemees lavale tormama pidi. Paarikümnesekundiline paus tuli siiski kuidagi täita ja Niinemets teatas: "Võime mingi nalja teha Marko kulul vahepeal... Näe, just nüüd ei tule ühtegi meelde."

Kolmas reklaamipaus
Intervjueeritavateks curlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill. Kaljuveer uuris, kas tema ja Niinemets võiksid kah curlingus edukaks saada. Lill märkis, et põhimõtteliselt küll, aga segapaari moodustamiseks peaksid nad olema erinevast soost. Niinemets: "Seda annab korraldada, ma olen telekas korduvalt naiseriietes olnud!"