Spordivaria
29. detsember 2016, 09:03

ÕHTULEHE VIDEO | Ott Kiivikas: Eesti spordimaastik on nii lai, et siin jagub kõike – polkast rokini (4)

Tänavusel aastal oma karjääri edukaima hooaja teinud Ott Kiivikale jäi lisaks enda tehtule, tänavusest spordiaastast kõige eredamalt meelde Rio olümpia. 

"Olümpial oli põhifookus ja kindlasti neljapaadi sõit, millele sai ka ise otsepildis kaasa elatud," meenus Eesti parim kulturistile esimene suurem emotisoon. 

Ta lisab: "Kindlasti ka Ott Tänaku võimsad sõidud. Ja kui vaadata tervikpilti, siis oli meil mitte olümpia aladel väga edukas aasta. Kui vaadata üldse Eesti spordimaastiku, siis ta on tegelikult nii lai, et siin on kõike polkast rokini.

Kui hakkame sportlasi võrdlema ja autasustama, siis valida on päris palju ja raske ka. Olgem ausad, meeste seas selliseid eriti eredaid sutse jäi puudu ja sellepärast ongi kaardid kaardipakis suhteliselt lahti."

Suures plaanis jääb Kiivikas aastaga rahule. "Igal juhul positiivne spordiaasta. Loomulikult endal super-aasta, siin pole midagi öelda."

Tänavu Euroopa meistriks tulnud 39aastane kulturist oli ka aasta parimate meessportlaste valikus, kuid nelja parema hulka ei jõudnud. Ühest küljest võib põhjus olla selles, et kulturismi näol pole tegemist olümpia alaga, mis ehk veidi saavutuse prestiiži vähendab. Kas see tendents on Eestis pigem läinud paremuse poole?

"See on muutumas, arvan, et see jää on murdumas. Tegelikult olgem ausad, kui Tallinna parima sportlase tiitel läks olümpia aastal mitte olümpia mehele, siis oleks kummaline öelda, et mind on sel aastal kuidagi ebaõiglaselt koheldud," vastas Kiivikas. 

"Arvan, et olen saanud läbi oma persooni inimestele näidata, et sport pole ainult see, kui me paneme stopperi käima ja sentimeetriga saame mõõta. See protsess on samuti sport, kuigi me ei pruugi lõpptulemusest päriselt aru saada, aga saame aru, et inimene teeb seda pühendunult."

Vaata videost, mida Kiivikas räägib spordialade mitmekesisusest ja Eesti spordi rahaasjadest.