Videointervjuu Mart MeerugaVideo: Jörgen Norkroos
Sport TV
28. detsember 2016, 15:52

ÕHTULEHE VIDEO | Mart Meeru enne väljalendu: püüan mitte muretseda, lähedased samamoodi. Loodan, et nad peavad vastu

Dakar Team Estonia liikmed Toomas Triisa ja Mart Meeru alustasid täna pärastlõunal teekonda Lõuna-Ameerika poole, et 2. jaanuaril alustada võidukihutamist kuulsal Dakari rallil. Meeru sõnas enne väljalendu, et viimastel päevadel on uni juba magus olnud. 

"Oled aru saanud, et ega enam midagi muuta ei saa. Läheb, kuidas läheb. Aga enne seda oli tõesti natukene häiritud,“ lausus ta lennujaamas tehtud videointervjuus Õhtulehele.

Kes on rohkem mures, kas lähedased või kolmandale Dakarile minev Meeru ise? "Esimene kord läksid, ei osanud millegi pärast muretseda väga. Kolmas kord mõtled juba natuke pikemalt ja rohkem mingite asjade peale ette. Üldiselt püüan mitte muretseda, lähedased samamoodi. Loodan, et nad peavad vastu.“

Paraku ei saa üle ega ümber faktist, et ralli 47aastane ajalugu tunneb 28 võistlejatega seotud surmajuhtumit. Neist kaks viimast juhtusid aastatel 2014 ja 2015 kui Meeru isegi kõrbes kihutas.

"Mõtled küll, et sellest ei tohi mõelda, aga ikka mõtled selle peale. See on tõesti osa mängust. Enda poolt teed kõik, et see ära hoida. Aga ikka juhtub, see on tõesti osa mängsust. Midagi ei ole teha,“ sõnab ta.

Vaata Õhtulehe videost lisaks, kuidas hindab ta abikaasa Sireti kaasatulekut, milliseid hädavajalikke töid igal õhtul tsikli juures tuleb teha, mis toimub sõitja peas keset inimtühja kõrbe ning mis on Meeru tänavune eesmärk.