Talisport

Vanameister Eveli Saue tegi noortele koondislastele ära (16)

LISA KOMMENTAAR

juhan uuesti30. detsember 2016, 12:30
Reklaam FOTOD: Jälitussõidu meistriteks krooniti Johanna Talihärm ja Roland Lessing, naiste noorim ja meeste vanim startija - kommentaare 1-1
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki "Sobimatu"! Registreeritud (0)
Anonüümne (1)
.
.
Järjesta: Vanemad Uuemad Parimad
juhan
29.12.2016 22:10 Sellisel tasemel Eesti MV korraldamise eest tuleks kogu laskesuusaföderatsiooni juhtkond välja vahetada. Näitasime lätlastele ja leedukatele, et meil on küll nendest paremad tingimused suurepärase suusastaadioni ja kunstlumeraja näol, aga pumba juures on seltsimehed, kes loodavad oma soojadel kohtadel kuni pensini seanahka vedada. Mõned näited:
1. Esimese võistluspäeva hommikul selgus, et 100m trahviring noorematele vanuseklassidele on ununenud kunstlumest tegemata ja murul teadupärast suusatada päris hästi ei saa. Tänane jälitussõit, kus võitja ei selgu otsese võistluse käigus, vaid exceli tabeli arvutuste tagajärjel on halenaljakas.
2. Esimesel võistluspäeval oli võimalik minna starti teise sportlase numbriga ja võõra nime all ja saada imekombel tulemus kirja juba teise nimega ilma stardiprotokollis olemata. Päris uudne eestipärane lähenemine IBU võistlusmäärustele.
3. Viitstardi stardis valitses täielik kaos, sest juhuslikult olid kolmel stardikoridori starteritel erinevad stardiprotokollid (???), mille tulemusena ei startinud suur osa sportlasi õigel aja. Naiste teise koha omanik selgus peale võistlust, kui hakati suvaliselt parandama valesti lähetatud sportlaste stardiaegu.
4. Mõlemal võistluspäeval ei suutnud korraldajad panna võistlustulemusi (va 13 ja 15 vanuseklass) ülesse enne autasustamist, millest tingituna puudus esimesel päeval oluline osa sportlasi autasustamiselt.
5. Võistlusrajal ei olnud mõlemal päeval ühtegi rajakohtunikku ja suure tõenäosusega ei läbinud kõik noorteklasside sportlased õiget võistlusrada.
6. Mõlemal päeval toimus võistluste ajal aktiivne rahva-, noor- ja tippsportlaste treeningtegevus, millest tingituna ei mahtunud kõik laskesuusatajad rajal takistamatult suusatama, sest nad pidid pidevalt "laveerima" treenijate vahel. Eriti hull oli olukord esimese päeva õhtupimeduses.
Kahju, et Eesti meistrivõistlustel ei osalenud ühtegi rahvusvahelist IBU tehnilist delegaati, sest sellist sit.. korraldust ei suudeta mitte millegagi õigustada. Suured ambitsioonid MK etapi korraldamiseks pole sellist jama vaadates küll kuidagi õigustatud, sest see jääb siis ka esimeseks ja viimaseks korraks. Kui probleem on kohaliku võistluse eelarves, tuleb tõsta stardimaksu. Vaadates konkreetselt nendel võistlustel osalejate arvu ja laekunud stardimakse on aga tegemist lihtsalt eestipärase „pohhuismiga“ seltskonna poolt, kes lihtsalt eluga rahul. Laskesuusatamise areng neile kahjuks hinge küll ei lähe.
juhan29. detsember 2016, 20:34
Sellisel tasemel Eesti MV korraldamise eest tuleks kogu laskesuusaföderatsiooni juhtkond välja vahetada. Näitasime lätlastele ja leedukatele, et meil on küll nendest paremad tingimused suurepärase suusastaadioni ja kunstlumeraja näol, aga pumba juures on seltsimehed, kes loodavad oma soojadel kohtadel kuni pensini seanahka vedada.
Mihkel Espoost29. detsember 2016, 14:52
Tõepoolest.Tase,no andke andeks.Talihärmast saab vähemalt muul alal tegija ehk.Kehakujult poole laiemad kui Mäkerainen.Kui leidub maksjaid ,pange aga edasi.Kes keelab,minge Aafrika meistri võistlustele.Euroopas varsti lumi defka.
suusad segavad29. detsember 2016, 08:35
Gaimi tempo jääb alla isegi kepikõndijatele
Spa29. detsember 2016, 07:43
Lasketingimused olid väga keerulised sest tugev jäine tuul tegi tiiru suures osas lotoks. Pigem tasub võrrelda sõiduaegu, et sotti saada kellegi vormist.
Tegu29. detsember 2016, 07:31
oli ikkagi möödalaskurite suusaprooviga.
Kullakesed29. detsember 2016, 07:30
0,39 minutit ei ole 39 sekundit. See on 23,4 sekundit.
Tegemist on vist samuti PISA testi läbinud 21. sajandi "harituga".
Mati Kalaver29. detsember 2016, 01:05
Saue on muidugi kõva. Aga need nõnda nimetatud noorsportlased peaks homme kõik karjäärinõustaja juurde minema...äkki leitakse midagi, milles oma potentsiaali paremini kasutasa. Seis on selline, et ilmselt Kaija Parve teeks teile ka endiselt ära.
Jah29. detsember 2016, 00:17
Au raukadele: halli pead austa, kulupead kummarda!
karjatalitaja Maali28. detsember 2016, 23:42
Kahju,et ma ei võistelnud. 8.koht Eesti meistrivõistlustel oleks olnud meie küla viimase sajandi parim tulemus.
Koondis???28. detsember 2016, 23:10
Nii marginaase alaga ei olegi maailmas midagi teha. Seepärast saavadki meil koondisse erilised nõrgukesed keda muudele aladele enam ei kõlba. Kus nüüd on need koondise treenerid???
Spa29. detsember 2016, 07:50
To: Koondis?? Kas Sa ka tead, kui pop on biathlon Euroopas ja eriti Saksamaal? See on saavutanud juba mäesuusatamisega võrreldava populaarsuse. Ka Eestis on sellel mitukümmend tuhat MK ülekande vaatajat.
???28. detsember 2016, 22:31
Et kohe oligi 7 startijat???
irw28. detsember 2016, 21:46
peale talihärma võiksid nad kõik millegi muuga tegelda ...
see28. detsember 2016, 21:43
pole normaalne, mis toimus. päeva pealt tuleks need muidusööjad treenerid ja võistlejad igasugustest riigiabist ilma jätta, kes põhjendamatult olid "süüdi " selles , et nad Saue endast ette lasid
28. detsember 2016, 21:40
See ütleb et Gaim võix instas vähem aega veeta ja ala vahetada..kurb