Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
30. detsember 2016, 14:43

Spordisõbrad, augusti lõpp vabaks, ja Poola! Selgus Eesti võrkpallikoondise täpne mängude ajakava EMil (1)

Ajaloos neljandat korda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudnud Eesti meeste võrkpallikoondis peab alagrupimängud 24., 26. ja 28. augustil 2017. aastal ning kõik Gdanskis.

Meie esimeseks vastaseks on Soome ja ühtlasi on kell 18.30 (matši algusajad on märgitud Eesti aja järgi) algav kohtumine ka turniiri üheks avamatšiks. C-alagrupis stardib samal ajal Bulgaaria ja Venemaa mäng. Võimsa avaakordi saab turniir samal õhtul Varssavis asuval rahvusstaadionil (PGE Narodowy), kus 21.30 kohtuvad Poola ja Serbia.

Teises voorus läheme 26. augustil 18.30 vastamisi valitsevate Maailmaliiga tšempionite ehk serblastega. Alagrupifaas lõppeb 28. augustil 21.30 algava mänguga, kus kohtume valitseva maailmameistri ja turniiri võõrustava Poolaga.

Alagrupi võitja pääseb otse veerandfinaali, teise ja kolmanda koha omanikud lähevad vastamisi play-off ringis, mille võitja liigub samuti kaheksa parema sekka. Meie alagrupi võistkondi ootab ees vastasseis C-alagrupi omadega. Selle neliku moodustavad Bulgaaria, Hispaania, Sloveenia ja Venemaa. B-alagrupis mängivad Itaalia, Saksamaa, Slovakkia ja Tšehhi ja D-grupi kvarteti moodustavad Belgia, Holland, Prantsusmaa ja Türgi.

Nii play-off ringi kohtumine kui hilisemad mängud toimuvad Eesti alagrupi meeskondade jaoks Krakowis. Play-off matš toimub 30. augustil, veerandfinaal 31. augustil. Turniiri poolfinaalid peetakse 2. septembril ja medalimängud 3. septembril. Neile on võimalik juba ka pileteid soetada, mida saab teha aadressil: https://www.ebilet.pl/en/sport/sporty-druzynowe/siatkowka/.

Alagrupimängude pääsmete müük peaks algama lähinädalatel ja sellest annab Eesti Võrkpalli Liit huvilistele ka koheselt teada. Lisaks koostab alaliit toetajatele ka spetsiaalse fännireisi paketi, mis võimaldab võrkpallisõpradel mugavalt rahvusmeeskonnale kaasa elama minna.