Manchester City Raheem Sterling peab tõdema, et Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan on tema jaoks ületamatu takistus.Foto: Phil Noble
Jalgpall
1. jaanuar 2017, 10:43

Klavani tugev esitus Man City vastu sai Inglismaa vutiautoriteetidelt kiita (2)

Inglismaa jalgpalli Premier League'i 2016. aasta viimases mängus alistas Liverpool kodus tänu Gigi Wijnaldumi 8. minuti väravale 1:0 Manchester City.

Tegu oli Liverpooli neljanda järjestikuse võiduga, kusjuures seeria algus langeb kokku Ragnar Klavani põhikoosseisu tõusmisega. Eilse esituse ajal ja järel sai Klavan kiita mitmelt Inglismaa jalgpalliautoriteedilt.

Portaali ESPNi ajakirjanik Mark Ogden, kes nuuskis 2013 kevadel esimesena välja uudise Sir Alex Fergusoni errumineku kohta, säutsus kohtumise ajal: "Narrin nüüd veidi saatust, aga 4,2 miljonit naela maksnud Ragnar Klavan tundub Liverpooli jaoks tõeline superleid olema."

Ogden jätkas Eesti koondise kapteni kiitmist mängureportaažis: "Keskkaitsja Klavan viitas, et tema kvaliteet on piisav, et saada Liverpooli kaitseliini püsivaks liikmeks. Arvestades, et Man City on viimaste aastate jooksul kulutanud keskkaitsjatele 100 miljonit naela, sümboliseerib 4,2 miljoniga ostetud Klavan Liverpooli skauditöö kõrget taset ja samas ka Man City oma puudulikkust."

Liverpooli legendaarne kaitsja Jamie Carragher säutsus pärast esimest poolaega: "Liverpool väärib eduseisu, Milner ja Klavan olid esimese 45 minuti staarid."

Samuti hindasid Klavani partiid kõrgelt mängijatele hindeid jaganud erinevad Inglismaa ajalehed. Liverpool Echo andis Klavanile hindeks 8, millega ta jäi alla vaid James Milnerile (9) ja Gini Wijnaldumile (10). Daily Mail andis Klavanile hindeks 7, kusjuures Liverpooli mängijatest sai kõrgema reitingu vaid Adam Lallana (8).

Liverpool Echo ajakirjanik James Pearce kirjutas: "Klavan läbis oma Liverpooli-karjääri seni keeruliseima testi vahvalt. Varajane kollane kaart tähendas, et kogenud eestlasel puudus edasise mängu jooksul eksimisruum ja ta pidi kõigis duellides olema väga täpne. Probleeme ei ilmnenud."