Mait Patrail viskel. Foto: Oliver Vosshage
Käsipall
2. jaanuar 2017, 12:44

NUKKER LUGU! Käsipallikoondise mitu liidrit EM-valikmängude eel vigastustega väljas (3)

Eesti meeste käsipallikoondis alustab kolmapäeval mängudega EM-valikturniiril, kus kohtutakse 12 päeva jooksul kahel korral Kosovo ja Türgiga. Parimas koosseisus mängudele kahjuks ei minda.

Kolmapäeval võõrsil Kosovo vastu ei ole koosseisus kumbki Saksamaa kõrgliigas mängiv Eesti käsipallur - vasakukäeline Dener Jaanimaa sai nädala eest jalatrauma ja meeskonda EM-valiksarjas aidata ei saa, paremakäelisele Mait Patrailile teeb muret selg, aga on lootus, et pühapäeval Põlvas peetavaks mänguks Kosovoga on ta siiski rivis.

Lisaks on audis mängujuht Mikk Pinnonen, keda vaevab kannavigastus, mis ei lase korralikult astudagi, käsipallimängust rääkimata. Vigastuse tõttu jääb eemale ka Saksamaakogenud tagamängija Janar Mägi. Kui eelnenud jutt käsipallivõhikule ära tõlkida, siis Eesti ideaalsest algkoosseisust on puudu 50% väljakumängijatest, kes kõik kuuluvad koondise eeldatavate liidrite sekka.

"Keskendume ikka kohalolevatele meestele ja proovime olemasolevate jõududega võimalikult hea resultaadi teha. Keskkaitsjad on jooned Armi Pärdi ja Martin Johannsoni näol olemas ning kiirust jagub meil meeskonnas samuti. Tuleb sellele panustada. Edasipääsust allapoole eesmärki me vaatamata puudujatele ei sea," sõnas koondise peatreener Rein Suvi.

Tegemist on eel-valikturniiriga. Kolmeliikmelise grupi võitja pääseb 2020. aasta EMi (jah, käsipallis mängitakse valiksarja nii pika vinnaga ette) põhivalikturniirile, kus 32 meeskonda võitlevad 20 EM-pääsme nimel. Kui Eesti alagruppi ei võida, jääb alles ka varuvariant - põhivalikturniirile pääseb ka juunis üheksa riigi osalusel mängitava IHF Trophy turniiri võitja.

Türgi ja Kosovo pidasid omavahelised mängud ära novembris. Türgi võitis kodus ja tegi võõrsil viigi, mis tähendab, et Eestile tagaks esikoha ja edasipääsu kolm võitu. Pärast kolmapäeva ootab Eestit ees kaks kodumängu, Põlvas võõrustatakse 8. jaanuaril Kosovot ja 11. jaanuaril Türgit, kellega kohtutakse võõrsil 15. jaanuaril.