Kelly SildaruFoto: Stanislav Moškov
Talisport
5. jaanuar 2017, 18:00

Kelly Sildaru unistus uuel aastal: "Tahaksin kunagi benji-hüpet teha!" (8)

Kui uue aasta alguses mattub Facebooki uudisvoog uusaastalubaduste alla, siis Eesti parim vigursuusataja püsib kahe jalaga maa peal. "Ei ole kunagi sellist mõtet isegi olnud," ütleb Kelly Sildaru pikalt mõtlemata. Ka sel aastal ei ole midagi teisiti ning neiu lubadusi kergelt välja ei käi.

Kui inimesed lubavad sageli uuel aastal rohkem raamatuid lugeda või mõni vana lemmik ette võtta, siis Kellyl käib lugemine pika planeerimiseta. "Kui ma lähen poodi ja mulle torkab mingi raamat silma, mis tundub lahe, siis ma võtan selle ja loen läbi," ütles ta. Raamatuid loeb Kelly palju ning need on tal tihti ka reisidel kaasas.

Olgu lubadustega, kuidas on, kuid unistusi on Kellyl küll ning vähemalt üks neist nõuab tavainimeselt küll täielikku eneseületamist. "Ma tahaksin kunagi benji-hüpet teha!" vastab julge neiu muheledes.

Ent ambitsioone jätkub Kellyl veel ka õppimisteks. Nelja-viielise õpilasena ei lase ta jalga niisama sirgu, vaid leiab ikka aineid, kus veel paremini saaks. "Ma tahaksin, et füüsikas paremini läheks. Praegu on füüsika neli, aga tahaks, et oleks viis!"

Hiljuti maineka Dew Touri pika puuga kinni pannud Kelly ei tee järeleandmisi ka sportlike eesmärkide osas. "Uusi trikke tahaks kindlasti teha, aga mida, seda veel ei tea. Tavaliselt tuleb mõte mäe peal, mida võiks proovida."

Praegu on Sildarud Soomes ning valmistuvad jaanuari lõpus tulevateks X-mängudeks. Kelly sõnul ei ole nad praegu trennis veel mingit uut ja erakordset trikki proovinud, pigem keskendutakse samade elementide lihvimisele, mida ta on oma võistluskavas varemgi kasutanud.